Cinema

Affleck i Damon, amics retrobats

Explica Ben Affleck en una entrevista publicada a la revista Fotogramas que sempre han estat bons amics amb Matt Damon, amb qui va arribar a la fama just fa 25 anys. Era la gala dels Oscar de Titanic, la que ha tingut més audiència de la història, i ells van pujar a l’escenari a rebre l’estatueta al millor guió per El indomable Will Hunting, després d’anys de buscar-se la vida al món del cinema sense gaire sort. “Aquest va ser el moment en què les nostres vides van canviar”, recorda. Des de llavors, han seguit trajectòries d’èxit ben diferents: Matt Damon ha fet carrera d’actor amb els més grans directors (Scorsese, Nolan, Rildey Scott, Soderbergh...) i en sagues com Jason Bourne, mentre que Ben Affleck ha alternat la carrera de director (va triomfar als Oscar amb Argo) i papers estel·lars com el de Batman a La Lliga de la Justícia.

Tot i no haver-se barallat mai, les seves trajectòries s’han mantingut allunyades fins que Ridley Scott els va reunir a El último duelo (2021). “Ens vam adonar de la bogeria que havia estat haver esperat tants anys per treballar junts de nou”, diu Ben Affleck. Junts estrenen ara Air , pel·lícula basada en fets reals: narra la revolucionària associació entre la incipient secció de bàsquet de Nike i Michael Jordan –només una gran promesa, el 1984–, una aliança que va revolucionar el món de l’esport i el màrqueting amb la marca Air Jordan.

Ben Affleck i Matt Damon són els productors i protagonistes de la pel·lícula, basada en un guió d’Alex Convery, i el primer n’és també el director (en el seu cinquè treball darrera la càmera) . Interpreten Phil Knight (Affleck), fundador i màxim responsable de Nike, i Sonny Vaccaro (Damon), un executiu del món de l’esport que creu cegament en el talent de Jordan i que va llançar també després Kobee Bryant i LeBron James. Viola Davis és la mare del jugador, i també tenen papers importants Jason Bateman i Chris Messina. La pel·lícula reflexiona sobre els genis, amb Michael Jordan al centre de la trama, tot i que gairebé no hi surt, i en la capacitat que tenen algunes persones per saber reconèixer el talent i fer-lo brillar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona