Cultura

El País Valencià passa la pilota al ministeri d'Indústria sobre la reciprocitat de TV3 i Canal 9

El vicepresident primer del Consell, Vicente Rambla, ha instat avui el ministeri d'Indústria a aprovar "el decret que contempla l'adjudicació d'un múltiplex [plataforma d'intercanvi de senyals televisius] que garanteixi la reciprocitat de les emissions entre les televisions Canal 9 i TV3".

Segons el parer de Rambla, "existeix una clara voluntat per part de la Generalitat d'arribar a un acord per a l'emissió de Canal 9 a Catalunya i de TV3 a la Comunitat Valenciana, però per a això és necessari que el govern central aprovi el decret que garanteixi la reciprocitat".

En aquest sentit, Rambla ha afegit que "no hi ha cap problema per part del govern de Francisco Camps d'arribar a un acord amb la comunitat autònoma de Catalunya", no obstant això aquestes emissions han de produir-se "de forma legal i respectant els marcs estatutaris", ha matisat el conseller.

Així mateix, Rambla ha assegurat que "quan el govern central aprovi el decret per a l'adjudicació d'un múltiplex [plataforma d'intercanvi de senyals televisius] a la Comunitat Valenciana", podran corroborar l'acord i permetre l'emissió recíproca de Canal 9 i TV3.

D'aquesta manera ha respost el portaveu de la Generalitat valenciana a les afirmacions, que ha fet aquest dimecres, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, en la primera jornada de l'edició d'aquest any del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) de Granollers.

El conseller ha assegurat que el govern català i el valencià han arribat a un compromís que elimina els obstacles per arribar a un acord de reciprocitat dels seus canals televisius, que haurà de ser aprovat i formalitzat pel consell de ministres amb un decret perquè es pugui materialitzar.

El conseller ha afirmat que ja no hi ha "obstacles tècnics ni polítics" per fer possible la reciprocitat d'emissions de TV3 i Canal 9.

Cap novetat
Eliseu Climent, president d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), per la seva banda, ha matisat, en declaracions a l'AVUI.cat, que l'acord entre el govern català i el valencià no és cap novetat perquè se sabia el mateix fa "quatre mesos". "I només sis mesos enrere l'àrea d'Alacant es va quedar sense TV3", ha volgut remarcar Climent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona