Música

Toni Beiro dedica una cançó a les ‘Heroïnes’ del FC Barcelona femení

Ja havia fet una cançó per a l’equip de l’era Guardiola (‘La simfonia perfecta’) i una altra per a Messi (‘El petit més gran’)

El 4 de març actuarà a La Mirona

“Lluitadores que han anat omplint el camp / És una inspiració, per a petits i grans / Heroïnes que davant l’adversitat / Es van anar forjant, sempre a cada pas.” Aquesta és la tornada d’Heroïnes, la cançó que el cantant i compositor garrotxí Toni Beiro, instal·lat a Celrà, ha dedicat a les jugadores de la secció de futbol femení del FC Barcelona. Beiro hi lloa la seva qualitat tècnica i la “netedat i puresa” que es respira en l’ambient durant els seus partits, “amb honor i amb esportivitat”, com subratlla la lletra d’aquesta cançó plena d’energia i vitalitat.

“En realitat, la cançó vol anar més enllà de l’àmbit esportiu i parla d’igualtat i de l’empoderament de les dones a la societat en general, és molt feminista”, explica Beiro, que li va fer arribar la cançó fa uns mesos a Xavier Puig, responsable del futbol femení dins l’actual directiva del Barça. “La cançó li va encantar i em va convidar l’agost passat a la llotja presidencial de l’estadi Johan Cruyff a veure el partit del Gamper i la presentació de les jugadores”, explica el músic, que té previst presentar la cançó a l’esmentat estadi en una data encara no concretada. De moment, la cançó està tenint una molt bona rebuda a les xarxes i també sonarà en directe en el concert que Toni Beiro oferirà amb la seva banda el dissabte 4 de març, a la sala La Mirona de Salt, per presentar el seu últim disc, l’EP Sobrenatural , publicat l’any passat.

Heroïnes no és la primera cançó de Beiro inspirada en el món del futbol i, més concretament, en el Barça: fa més d’una dècada ja va dedicar La simfonia perfecta a l’equip masculí, concretament al de l’era Guardiola, i també va cantar les virtuts de Messi en un tema titulat El petit més gran, el single més escoltat de Toni Beiro a plataformes com ara Spotify.

Heroïnes és una cançó arranjada, produïda i gravada íntegrament per Beiro, que hi toca tots els instruments. La gravació es va portar a terme entre el seu propi estudi, La Cabina Productions, i el Soundclub Studio de Lluís Costa, a Salt. Jordi Cristau es va encarregar de la mescla i la masterització, al Groove Temple Studio de Figueres.

Toni Beiro ja ha fet dues dècades de trajectòria en solitari, amb discos com ara Indomable, Hijos de un mundo hostil, Utopías coloristas i Enmig del no-res, sempre al seu aire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona