Arts escèniques

MEMORIAL LI-CHANG

Un Festival de Màgia de Badalona divers i cosmopolita

El certamen, que arrenca aquest dissabte, portarà mags d’Europa, Àsia i Amèrica

La 23a edició recupera les activitats i tallers de proximitat en equipaments de la ciutat

La 23a edició del Festival Internacional de Màgia de Badalona - Memorial Li-Chang reunirà mags de diversos indrets del planeta com Corea del Sud, Veneçuela o Alemanya a més a més de mostrar el talent local en il·lusionisme. Des d’aquest dissabte i fins al 5 de març, el certamen oferirà diverses disciplines del gènere i es reprendran les activitats i tallers de proximitat en equipaments de Badalona. A la 23a edició s’hi podrà veure des d’espectacles “cosmopolites” de màgia de prop, cabaret nocturn ple de ritme i humor, originals manipulacions de tot tipus o un ballet aeri. Enguany, la menció honorífica de reconeixement a la trajectòria se l’emportarà Carles Ferrandiz Gutsens, fabricant al taller d’una botiga de màgia de Barcelona.

El Mag Edgard actuarà el diumenge 12 de febrer, amb l’espectacle familiar Somriures. El cabaret nocturn Màgia i humor es farà el 18 de febrer amb els mags i humoristes Murphy, Dania Díaz i Mr. Kebab. “Atrevit i mordaç, el mag Murphy desplegarà tot el seu arsenal de trucs i efectes en una posada en escena magistral que juga en tot moment amb la confusió”, han explicat des del festival. També destaquen que “a través de la màgia de prop, la maga veneçolana Dania Díaz combinarà tècnica i relat demostrant per què ha guanyat nombrosos premis”, i que el mag i còmic Mr. Kebab (Joan Estrader) “oferirà un xou enginyós i esbojarrat, carregat d’humor absurd”.

Els teatres Margarida Xirgu, Zorrilla i Blas Infante de Badalona reuniran el gruix de les representacions. També es faran altres actuacions, tallers i activitats paral·leles en espais del municipi com Can Banús, la llibreria Saltamartí, el Centre de Recursos Pedagògics, el Centre Comercial Màgic i a les biblioteques i centres cívics.

Memorial Li-Chang

Una de les cites destacades del festival serà la Gala Internacional de Màgia XXIII Memorial Li-Chang al teatre Zorrilla. Oferirà quatre gales, entre el 24 i el 26 de febrer, amb la presència dels mags internacionals Dario Adiletta (Itàlia), Frères Chaix (França), Alana (Alemanya) i Hyunjoon Kim (Corea), i dels catalans Álvaro Cortés (Badalona) i Mag Marín (Granollers).

A banda de la menció honorífica de reconeixement a la trajectòria, el 26 de febrer a la tarda s’entregarà el premi Li-Chang que reconeixerà per votació popular el mag, maga o grup més aplaudit pel públic de les gales.

Finalment, el 5 de març es farà al teatre Blas Infante la Gala Solidària de Màgia amb talent jove de la mà d’Aleix Ferrer, Magic Pol, Cesc Alriols i Set de màgia. La recaptació de la gala es destinarà, un any més, a Solidarimàgia, que porta espectacles al Senegal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona