Llibres

Cultura

Encadenats als llibres

Els alumnes de l’institut escola Mestre Andreu de Sant Joan de les Abadesses traslladen un a un els 8.000 llibres de la biblioteca vella a la nova

Fins divendres, fan una cadena humana en què participen tots els grups

A la Gabriela, la Violeta, l’Arnau, la Cloe, la Iune i la Jana els feien una mica de mal les mans i les espatlles. Són alumnes de tercer d’ESO de l’institut escola Mestre Andreu de Sant Joan de les Abadesses, del final de la cadena humana que es va formar ahir per traslladar els llibres de la biblioteca vella fins a la nova, ubicada a l’edifici neorenaixentista de l’antiga escola Abadessa Emma, que s’inaugura l’11 de febrer. Els mateixos alumnes es van manifestar, però, mot contents de poder participar en aquest trasllat “entretingut i original” segons ells pel contacte que suposa amb les noves instal·lacions, que s’inauguren l’11 de febrer, i els llibres.

La cap d’estudis de secundària de l’institut escola, Lourdes Ramírez, va explicar que es tracta d’una proposta de l’Ajuntament recollida pel consistori infantil, que està format per alumnes de cinquè de primària i de primer d’ESO. I la regidora d’Ensenyament, Montserrat Tallant, va afegir-hi que van detectar la necessitat d’implicar l’institut escola en aquest trasllat, perquè alguns alumnes mai no havien tingut l’oportunitat de fer-se seva la biblioteca. Tallant també va dir que les biblioteques s’han convertit en centre de cultura, que programen activitats que van més enllà del foment de la lectura, i que necessitaven un espai que la fins ara biblioteca no tenia. La nova és més àmplia i té pisos superiors per anar adequant. “Per les mans dels alumnes hi passen llibres, miren portades, descobreixen títols”, va indicar, tot afegint-hi que, com que els llibres es traslladen per temes, això també els familiaritza amb la classificació del sistema públic de lectura.

El traslladat continua avui i demà, amb nous grups d’alumnes. Hi participen també membres del club de lectura i, demà a la tarda, si encara en queden, obriran la participació a la resta de veïns. En total, hi ha 8.000 llibres, ahir, set grups d’entre tercer i primer d’ESO i sisè de primària en van traslladar 1.800.

Amb un cost de 264.730 euros, la primera fase ha servit per adequar la primera planta, on hi ha tres sales de lectura i una per a revistes, entre altres serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona