Música

Strenes es treu la mascareta i mostrarà la millor cara

L’onzena edició, que tindrà lloc del 31 de març al 6 de maig a Girona, serà més paritària, amb un 50% de la programació amb veus femenines i aposta pel talent jove

El temps ho esborra tot i, si no fos perquè Xavier Pascual en feia memòria, pocs recordarien que aquesta nova edició de Strenes serà la primera des de fa tres anys en què el públic no portarà mascareta. “I ens tornarem a veure les cares, sobretot els músics, que podran interactuar amb el públic”, com hauria de ser sempre, va dir el director del festival, que s’ha convertit en el primer aparador de la nova temporada musical de Catalunya, i que ahir va presentar la programació completa.

Després d’anar anunciant amb comptagotes alguns dels caps de cartell, Strenes hi va afegir les estrenes dels nous discos i els nous espectacles de Mariona Escoda, Caïm Riba, Porto Bello, Adriano Galante, b1n0, Julieta, Figa Flawas, Doble & Hugsound, Ven’nus, Socunbohemio, Le Nais, Sara Terraza, L’últim Elefant i Malson Atmosfèric.

En total, una cinquantena d’artistes programats –l’edició que més n’inclou– i marcant alguna fita, com ara que aquesta és l’edició més paritària: gairebé un 50% de les formacions participants estan liderades per dones. També, com va destacar Pascual, s’ha apostat pels artistes emergents. En aquest àmbit, a Talent Gironí, la secció del festival que reivindica el talent musical de les comarques gironines, hi haurà Doble & Hugsound, Sara Terraza, b1n0 i Malson Atmosfèric.

Entre les estrenes més esperades, destaquen les actuacions que oferiran Luz Casal, després de cinc anys de silenci discogràfic; Sílvia Pérez Cruz; Joan Dausà, que celebrarà dos concerts a les escales de la catedral com a inici de la gira de celebració dels 10 anys del Jo mai mai, el mateix escenari on Els Amics de les Arts presentaran nou disc, també per partida doble; Viva Suecia i el seu indie pop, en la que serà la seva primera actuació a Girona (bé, a Salt, ja que actuaran a La Mirona); els Buhos, encarregats d’obrir foc el 31 de març, i Beth, que celebra dues dècades cantant.

I això no és tot. Als nous espectacles de Mariona Escoda, Caïm Riba, Porto Bello, Adriano Galante, Julieta, Figa Flawas, Ven’nus, Socunbohemio, Le Nais i L’últim Elefant, cal sumar-hi alguns que ja teníem anotats en el calendari, com Judit Nedderman, que mai falla a la cita de Strenes; Triquell, que ja ho té tot venut des que es va fer públic el seu debut; les gallegues Tanxugueiraso; el nou espectacle que uneix els talents jazzístics Andrea Motis i Marco Mezquida, i el retorn d’Anna Roig als escenaris. Per als amants de la música urbana, hi ha presentacions esperades com ara les dels grups The Tyets, 31 FAM, Lal’Ba i Doble & Hugsound a La Mirona de Salt.

Tant el vicealcalde i regidor de Cultura de Girona, Quim Ayats, com el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el director de l’àrea de Música de l’ICEC, Xavier Cester, van voler destacar, entre molts altres aspectes que valoren d’aquest festival, el caràcter d’arrelament territorial que té, amb l’establiment d’aliances amb entitats i equipaments locals com ara La Marfà, l’Estació Espai Jove, La Mirona, Etecam i l’eix comercial Girona Centre. En aquest sentit, Xavier Pascual hi va afegir que un 30% de la programació és amb entrada lliure i, pel que fa a la resta, s’han intentat mantenir els preus. Tot, per fer un “festival viu”, en paraules del director de Strenes.

LA XIFRA

20.400
entrades a la venda s’han posat a Girona, i 6.000 més per als concerts de Barcelona.

LA FRASE

Tres anys després, farem un Strenes sense mascaretes i ens tornarem a veure les cares
Xavier Pascual
director del festival Strenes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona