Arts escèniques

L’11a Temporada Alta a Iberoamèrica presenta quatre produccions catalanes a Buenos Aires, Lima i Montevideo

Més de 20 espectacles de 9 països completen la programació amb propostes de teatre, dansa i creació contemporània de l’1 de febrer al 5 març

L’11a edició de Temporada Alta a Iberoamèrica presenta una programació que s’allargarà de l’1 de febrer fins el 5 març. En concret, la programació de Lima (Perú) serà del 7 de febrer al 5 de març, a Buenos Aires (Argentina) les dates són del 7 al 12 de febrer i, en el cas de Montevideo (Uruguai), les funcions es realitzaran de l’1 al 26 de febrer. En aquesta edició, el festival presenta 5 propostes, de les quals 4 es veuran a tots tres països.

Les propostes catalanes programades van des de l’autoficció o el teatre d’objectes passant pels nous formats experimentals i reflexions de conscienciació social. Són les següents: Guillem Albà presenta Ma solitud els dies 7 i 8 de febrer a Buenos Aires, 11 i 12 de febrer a Montevideo, i 14 de febrer a Lima. Amb aquest espectacle, estrenat a la darrera edició de Temporada Alta, el clown i actor torna a les seves arrels amb un muntatge que aplega el seu univers visual en una íntima i selecta experiència col·lectiva.

Per la seva banda, Pablo Macho i Emma Arquillué protagonitzen Loco amoris, dirigida per Pau Roca i escrita pel mateix Pablo Macho. Es tracta d’una exploració de les formes infinites d’amor arran de l’experiència d’haver mantingut una relació sentimental a distància. La peça es podrà veure els dies 9 i 10 de febrer a Buenos Aires, 13 i 14 de febrer a Montevideo, i 17 i 18 de febrer a Lima.

A més, Ada Vilaró portarà 360 grams els dies 11 i 12 de febrer a Buenos Aires, 15 i 16 de febrer a Montevideo i el 19 i 20 de febrer a Lima. La peça és un monòleg molt personal on l’autora i intèrpret reivindica un realçament de la bellesa del cos a través de les seves diferències.

La quarta proposta catalana que inclou la programació de Temporada Alta Iberoamèrica és Cuerpos celestes, una creació experimental d’El Conde de Torrefiel i cabosanroque, que proposa una singular visita guiada per un cementiri. La peça, que ha estat produïda per la Fundació “la Caixa”, és una experiència sonora que pertany al projecte Site Un-specific. El projecte compta amb nou peces que proposen diferents passejos sonors per espais arquetípics, com un supermercat, un parc, un bosc o a la pròpia llar. Cuerpos celestes es podrà escoltar de forma gratuïta a través de la plataforma CaixaForum+ a partir del 7 de febrer. La resta d’experiències sonores s’aniran estrenant al llarg del 2023. La Fundació ”la Caixa” va llançar a finals del 2022 aquesta plataforma online gratuïta, CaixaForum+ , amb un catàleg especialitzat en difusió cultural i científica on s’hi poden trobar sèries, pòdcasts, documentals, pel·lícules, art digital, i un llarg etcètera de formats a l’entorn de nou temàtiques com les arts escèniques.

Finalment, la sala Timbre 4 de Buenos Aires torna a apostar pel Torneo de Dramaturgia Transatlántico, que arriba a la seva onzena edició i continua enfrontant autors catalans –i balears– amb autors argentins.

Conjuntament amb la programació catalana, aquest any Temporada Alta a Iberoamèrica programa més de 20 espectacles diferents, de 9 nacionalitats europees i llatinoamericanes, i al voltant de 50 representacions a les 3 capitals d’Argentina, Uruguai i Perú. Són propostes de teatre, dansa i creació contemporània procedents principalment de Catalunya, Espanya, França, Portugal, Brasil, Colòmbia i Mèxic, a més de les tres nacionalitats amfitriones, que acullen una programació intensa que circula per les tres ciutats durant aquestes setmanes de festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona