Llibres

Un gran aparador català de les editorials independents

L’Indilletres acull una quarantena d’editores al Palau Firal de la Bisbal d’Empordà, on es fan debats, tertúlies, teatre, concerts i presentacions de llibres

Joan Burdeus, premi Llucietà Canyà

Debats, tertúlies, conferències, contacontes, presentacions de llibres i concerts de música es van succeir ahir al llarg del dia al Palau Firal de la Bisbal d’Empordà, on es va inaugurar al matí la cinquena edició de la fira Indilletres, un gran aparador per a les editorials catalanes independents. Se n’hi apleguen aquest any una quarantena i tres llibreries bisbalenques, en un gran aparador de més de 160 metres lineals.

Entre ahir i avui s’hauran fet més d’una quarantena d’activitats, moltes d’elles també a la biblioteca Lluïsa Duran, al costat mateix del pavelló, i l’obra Acorar, de Toni Gomila, al Teatre Mundial, al passeig de Marimon Asprer.

A mig matí es va concedir el premi de crítica literària Llucieta Canyà a Joan Burdeus per l’article “Els consols de Houellebecq”, publicat al mitjà digital Núvol el 8 de juliol d’enguany sobre el llibre Anorrear, editat per Anagrama. Aquesta és la quarta edició. L’any passat va guanyar-lo la periodista d’El Punt Avui Eva Vàzquez. L’acte de lliurament del premi va anar a càrrec d’Anna Pascual, de l’associació Indilletres. Pascual va destacar que el jurat havia valorat “l’actualitat de la temàtica de la novel·la, la claredat de la crítica, les referències que fa l’objectiu narrador de Houellebecq i la contundència amb què Burdeus exposa l’absurditat de la vida petitburgesa de la nostra època”.

“Un premi com aquest fa que gent amb qui n’hem parlat pensi l’any vinent escriure aquest tipus d’article, fer aquest tipus de crítica i no una altra”, va manifestar el periodista Joan Burdeus, ahir, en rebre el premi Llucieta Canyà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda