Arquitectura

La torre Mapfre, un dels edificis estrella del 48h Open House

Cues d’entre tres i quatre hores a la Fundació Muñoz Ramonet, la Casa de les Punxes i l’Arc de Triomf

La torre Mapfre s’ha erigit en un dels edificis estrella de la 13a edició del festival d’arquitectura 48h Open House, que se celebra aquest cap de setmana a Barcelona i sis ciutats més. L’edifici de 154 metres d’altura, i que enguany es podia visitar per primera vegada, havia esgotat en pocs minuts les més de 1.000 entrades disponibles. “Les vistes són precioses, magnífiques, valia realment la pena”, han assegurat en Rafael i la Pilar, dos dels afortunats visitants. De fet, l’alta afluència de gent i les llargues cues són protagonistes aquest dissabte en alguns edificis i monuments sense cita prèvia, amb esperes d’entre tres i quatre hores a la Fundació Muñoz Ramonet, la Casa de les Punxes, la Casa Tosquella, la Model o l’Arc de Triomf.

L’expectació també ha estat gran en d’altres indrets com les Torres Venecianes, la Casa Sayrach, la Biblioteca Arús i la Torre Urquinaona, amb cues superiors als 90 minuts. A Barcelona ciutat es poden visitar fins a 126 edificis en aquest 48h Open House i s’han programat 205 activitats i 18 itineraris entre totes les ciutats participants (Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, l’Hospitalet de Llobregat, Vilassar de Dalt i Sitges). “Tenim molt de públic que va repetint edició rere edició i intentem renovar els edificis: un 30% dels edificis d’enguany es poden visitar per primera vegada dins del festival”, ha confirmat el coordinador del 48h Open House, Miquel Zuzama, que ha destacat les novetats de la torre Mapfre o la Casa de les Punxes.

“La torre Mapfre tothom la coneix i la veu per fora. Però avui podem entrar-hi dins, conèixer què amaga a l’interior i les seves magnífiques vistes”, ha comentat Zuzama, que considera que el certamen d’arquitectura està dirigit als “no arquitectes”. “Volem que tothom pugui conèixer el patrimoni de la ciutat. Ens adrecem a gent sense coneixement d’història, ni d’arquitectura, ni de disseny”, ha assenyalat el coordinador del 48h Open House, que igualment ha defensat la presència d’edificis ja clàssics com la Casa Adret-Casa Mas, en ple Call i un dels immobles més antics de la capital catalana. “Animem a la gent que surti del centre històric i s’atreveixi a descobrir els edificis de les Corts, Poblenou o Sants-Montjuïc”, ha enumerat Zuzama.

“No volia desaprofitar l’oportunitat de visitar la torre Mapfre”

“Avui tenia l’única oportunitat de veure la torre Mapfre per dins i no l’he desaprofitada”, ha reconegut en Joan Olivé, de Barcelona. “La visita ha estat curta, però molt interessant. He pogut conèixer la història de l’edifici i com està fet”, ha continuat Olivé, que ha precisat que volia aconseguir una visita més cap al migdia per tenir millors vistes. “A primera hora tot estava una mica gris i, a mesura que avançava el matí, s’ha anat aclarint el dia. Però no passa res, he pogut fer fotos pels dos costats i sense contrallums”, s’ha mostrat satisfet el barceloní, que preveu visitar a la tarda el palau Montaner, la seu de la delegació del govern espanyol a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona