Arts escèniques

‘Cantando bajo la lluvia’ lidera el rànquing de nominacions dels Butaca

Aquest espectacle musical té 10 nominacions, mentre que ‘Animal negre tristesa’, ‘L’Oreneta’ i ‘La Honde’ opten a premis en 6 categories diferents

Els Premis Butaca han anunciat aquest dijous els espectacles nominats a la 28a edició dels guardons. Cantando bajo la lluvia lidera el rànquing amb 10 nominacions. Animal negre tristesa, L’Oreneta i La Honde en tenen 6 i El pes d’un cos aspira a 5 nominacions. Tres espectacles compten amb 4 nominacions: El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc, Romeo i Julieta i Assassinat a l’Orient Express. Altres produccions que han rebut diverses nominacions són Hamblet. 01, Company, T’estimo si he begut o Harakiri. Les votacions del certamen s’han obert aquest dijous fins al 7 de novembre. Els guanyadors es donaran a conèixer el 14 de novembre en una gala que recupera la normalitat a Premià de Mar (Maresme).

El premi Butaca al millor muntatge teatral se’l disputen Animal negre tristesa, El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc, El pes d’un cos, L’oreneta, La casa de los espíritus i La mala dicció. Els nominats al premi Butaca a la millor direcció teatral són Carme Portaceli per La casa de los espíritus, Josep Maria Mestres per L’oreneta, Julio Manrique amb Animal negre tristesa, Sergi Belbel per Hamlet.01, Victòria Spunzberg amb El pes d’un cos i Xavier Albertí per El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc.

Pel reconeixement al millor musical competeixen Cantando bajo la lluvia, Guillermotta, T’estimo si he begut i Una llum tímida. Enric Cambray per Hamlet.01, Dafnis Balduz per L’oreneta, Francesc Garrido per La casa de los espíritus, Julio Manrique per L’oncle Vània, Lluís Soler per Red i Pere Arquillué amb El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc aspiren al Butaca al millor actor teatral. Pel que fa a la millor actriu teatral, els Butaca han nominat Àurea Màrquez per La dona del tercer segona, Emma Vilarasau per L’oreneta, Francesca Piñón per L’habitació blanca, Laia Marull per El pes d’un cos, Montse Esteve per Harakiri i Rosa Renom per La Victor C. Els nominats pels premis Butaca al millor actor de repartiment i el de actriu en repartiment han estat Carles Pedragosa a El pes d’un cos, David Bagés a Macbett, Toni Gomila a Hamlet Aribau, Xavier Ricart a Romeu i Julieta, Chantal Aimée a La gavina, Julia Truyol a L’oncle Vània, Mima Riera a Animal negre tristesa i Miriam Iscla a Crim i càstig.

Finalment, enguany s’ha estrenat la nova nominació com a millor actor revelació i millor actriu revelació. Opten al premi Guillem Balart per Carrer Robadors, Hamblet Aribau i Romeu i Julieta, Moha Amazian per Carrer Robadors, Nil Cardoner per Romeu i Julieta, Àfrica Alonso Bada per Una llum tímida, Ann Perelló per Nua-radiografia d’un trastorn i Emma Arquillué per Romeu i Julieta. Pel que fa al millor espectacle de dansa, s’ha nominat La Honte, The Black Body i Rojos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona