Música

L’Auditori de Girona serà l’escenari d’‘Himnes del cor’, el nou projecte de la SCCC

La nova iniciativa de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya inclourà la participació d’artistes com ara Beth, Manu Guix, La Pau i Joan Garrido

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) va presentar ahir al migdia el projecte Himnes del cor, que debutarà el divendres 25 de novembre a l’Auditori de Girona. Aquesta iniciativa versiona grans himnes de la història de la música, amb l’objectiu de portar el públic per “un viatge emocional per les melodies més corprenedores dels darrers 300 anys”. A més, l’actuació inclou la participació d’artistes com ara Beth, Manu Guix, La Pau i Joan Garrido, així com de la Polifònica de Puig-reig, que interpretaran una selecció d’himnes, tant clàssics com contemporanis.

Josep Lagares, impulsor de la iniciativa des de la Fundació Metalquimia, va defensar: “El nou projecte de la SCCC reflecteix melodies que són de tots i que no són de ningú, són Himnes del cor, independentment de l’edat, la ideologia, el gènere.”

Himnes del cor és el segon projecte del cicle Emociona’t amb la Simfònica de Cobla i Corda, que la SCCC va inaugurar el juny passat amb una selecció de les 25 millors peces editades per la discogràfica gironina Música Global en la commemoració del seu 25è aniversari. Aquest concert es va poder veure per Cap d’Any a Televisió de Catalunya amb un gran èxit d’audiència. Aquesta formació va néixer l’any 2008, impulsada per l’empresa gironina Metalquimia amb l’objectiu de crear una orquestra simfònica catalana de gran format, que unís els instruments de corda i percussió d’una orquestra convencional i el so dels instruments de vent de la cobla. El projecte té el suport de l’Ajuntament i de l’Auditori de Girona i la col·laboració de Música Global.

LA DATA

25.11.22
És el dia en què s’estrena
el projecte ‘Himnes del cor’ a l’Auditori de Girona

LA XIFRA

14
anys
són els que fa que està activa la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen