Música

El 7è Festival de Jazz de Vidreres cedeix el protagonisme a les dones

Del 26 al 28 d’agost, hi actuaran cinc formacions femenines, com l’Scarlet’s & The Femme Soul Band, la Micaela Chalmeta Big Band i les Sommeliers

El 7è Festival de Jazz a la Fresca de Vidreres , organitzat per l’Ajuntament, tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 d’agost, a la plaça de Can Xiberta, i estarà dedicat a bandes integrades únicament per dones. Aquesta era una opció que, amb el lema Jazz en clau de dona, s’havia plantejat per a l’edició del 2020, que es va haver de suspendre per la covid, i es recupera ara per homenatjar les grans intèrprets femenines de la història del jazz. La programació, doncs, serà defensada per cinc formacions integrades només per dones, començant per l’Anna Fonalleres Jazz Quartet, que inaugurarà el festival el divendres 26 d’agost amb un repertori d’estàndards clàssics que invitaran el públic a viatjar als anys quaranta i cinquanta. El mateix dia, també hi actuaran les Scarlet’s & The Femme Soul Band, un grup que uneix tres veus potents d’ànima negra amb una posada en escena impactant que recorda artistes com ara The Supremes o Destiny’s Child.

El dissabte 27 d’agost serà el torn de les Sommeliers, una formació que porta al seu terreny des dels temes de Frank Sinatra a La Bohème de Puccini, passant per Ramon Muntaner i la seva Plaça del Diamant. Finalment, el diumenge 28 d’agost Isabel Membrilla & Alba Careta presentaran un projecte atrevit amb estàndards clàssics i composicions pròpies, passant per la música popular catalana i la versió d’autores d’aquí. El festival el tancarà el mateix dia la Micaela Chalmeta Big Band, sorgida d’una proposta de Fermín Muguruza al Taller de Músics i que adopta el nom d’una històrica militant socialista. El festival de Vidreres és hereu del club de jazz del poble fundat als cinquanta, per on van passar artistes com Tete Montoliu, Louis Armstrong o Lionel Hampton.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats