Música

Comença la batalla de la Cerdanya

El Cerdanya Music Festival i el Summerfest Cerdanya mostren la vella rivalitat entre Concert Studio i Clipper’s

Durant dècades, els estius musicals a la Cerdanya es van identificar amb propostes clàssiques com el Festival de Música de Llívia, nascut el 1981, que en els últims anys s’ha ampliat també a Puigcerdà i a altres estils musicals, amb el nom Festival de Música de la Cerdanya. El festival torna a tenir lloc aquest estiu a les dues localitats, del 5 al 27 d’agost, i inclou tres concerts de la Simfònica del Vallès–un d’ells amb Marco Mezquida–, però també Miki Núñez o Neus Mar.

Però el Festival de Música de la Cerdanya no està sol: la comarca pirinenca, que en aquesta època de l’any amplia notablement la seva població flotant, s’ha convertit en un objectiu per a algunes de les principals promotores de concerts barcelonines, concretament Concert Studio i Clipper’s Live, que han traslladat a la Cerdanya la seva antiga rivalitat, el primer amb el 2n Cerdanya Music Festival , a Llívia, i el segon amb el nou Summerfest Cerdanya , a Puigcerdà. Tots dos comencen aquesta setmana.

Clipper’s Live, l’empresa de Juli Guiu, vicepresident de màrqueting del Barça, va agafar el 2012 el relleu de Concert Studio, l’empresa de Martín Pérez, al capdavant del Festival de Cap Roig. I fa pocs mesos va haver-hi moviments de Clipper’s per participar en el procés de licitació convocat per l’Ajuntament de Barcelona per gestionar el Festival Jardins de Pedralbes, dirigit des del 2013 per Concert Studio. Clipper’s es va retirar de la pugna per Pedralbes. Com a mínim, de moment.

El Cerdanya Music havia de començar dimecres amb el concert de Fangoria, però la pluja va obligar a cancel·lar-lo, així que es va obrir ahir amb Sara Baras, i continuarà fins al 20 d’agost amb Raphael, Loquillo, Kool & The Gang –tots tres van ser a Pedralbes–, Stay Homas, Joan Dausà o Guitarricadelafuente. I demà el Summerfest Cerdanya començarà amb Antonio Orozco, i també rebrà Nil Moliner, El Pot Petit i alguns artistes que han estat a Cap Roig, com ara Sergio Dalma, Els Pets, Dani Martín i Taburete, fins al dia 27. Comença la batalla per conquerir la Cerdanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona