Música

El 43è Concurs de Cançó de Salitja rep 17 participants

Aquest clàssic estiuenc tindrà lloc dilluns vinent a la plaça Major

Dissabte hi haurà el 30è Pinxorockibirra

Un total de 17 grups i solistes provinents de tot Catalunya participaran dilluns vinent, 15 d’agost, en la 43a edició del Concurs de Cançó de Salitja, tot un clàssic d’aquestes dates estiuenques que promociona el talent musical emergent des de l’any 1978. Dilluns, a partir de les set de la tarda, actuaran a la plaça Major de Salitja els següents participants, cadascun dels quals defensant una sola cançó: Anna Barrufet, Confinaps, Diane 35, Fills del Sr. President, Innat, Isaac Fernández, Jordi Carreras, Malson Atmosfèric, Martín Puig, No+igual, Oxigen, Paxòfon, Pexomblues, Projecte Mau, The Soulers, Tripulant i el terrassenc Roger Torné, que va guanyar l’edició de l’any passat. El primer premi del concurs, dotat amb 800 euros, l’aporta l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar; el segon premi, de 400 euros, es lliura per gentilesa del poble de Salitja, i el tercer premi, de 200 euros, és patrocinat per Cercle Gespromat. També hi ha un premi popular, decidit amb els vots del públic, que comporta una visita guiada i un dinar a la granja de tradició lletera i museu rural Mas Bes.

Durant les 42 edicions prèvies del Concurs de Cançó de Salitja, l’han guanyat artistes com ara Joan Amèric, Insípids –grup d’on van sortir membres d’Els Amics de les Arts i l’Orchestra Fireluche–, Frenètic, The Gruixut’s amb la cançó Punt Diari, Rusó Sala, Ian Sala o Tona Gafarot.

‘Trencadís’ de Neus Mar

La festa major de Salitja, que acaba dilluns amb el concurs, s’obre demà, divendres, quan al vespre hi haurà un sopar popular amb l’estrena del concert Trencadís, de Neus Mar i la cobla La Flama. Dissabte hi tindrà lloc la 30a edició del també clàssic Pinxorockibirra, amb les actuacions de Natxo Tarrés & The Wireless, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, Drinkin’ Brothers, Cookah P & Boom Boom Fighters i Black Bells (AC/DC Tribute Band).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda