Música

Acústica, com abans

El festival figuerenc recuperarà el seu format original, de l’1 al 4 de setembre, amb més de 30 concerts gratuïts al centre de la ciutat

Hi actuaran Oques Grasses, Sopa de Cabra, Els Catarres, Joan Dausà i Doctor Prats

El festival Acústica de Figueres es presenta com “el termòmetre musical del país”, perquè pren la temperatura de l’escena musical catalana i valora la seva salut en la recta final de la decisiva temporada estiuenca. Però l’Acústica també és un termòmetre del país en un altre aspecte, més sociosanitari: el festival, un dels pocs que es fan a Catalunya dins d’un nucli urbà, es va reconvertir en Les Nits de l’Acústica, amb el públic assegut, espais delimitats i altres restriccions, durant els dos anys més durs de la pandèmia, i ara que la situació sembla que ha millorat i la temperatura de la covid ha baixat torna de nou l’Acústica de sempre, per celebrar la seva 19a edició de l’1 al 4 de setembre. Un bon indicador.

El festival, organitzat per Promo Arts Music i dirigit per Xavi Pascual, proposa una trentena d’actuacions gratuïtes en tres espais: la Rambla, la plaça de la Palmera i la plaça Catalunya, amb el 95% d’artistes catalans, com ara Oques Grasses, Sopa de Cabra, Ptazeta, Joan Dausà, Els Catarres, Doctor Prats, The Tyets, La Fúmiga, Clara Peya, El Petit de Cal Eril i Delafé y las Flores Azules. També torna l’Acustiqueta, la programació familiar del festival, que inclourà Xiula, el divendres 2 a la Rambla, i l’Orquestra Di-versiones, que el diumenge 4 al vespre recuperarà la tradició de cloure el festival, també a la Rambla, després d’un artista encara per confirmar.

El dijous 1 de setembre, a les 21 h, començaran els concerts a la plaça Catalunya, amb els empordanesos Clima i La Ludwig Band i Doctor Prats.

El divendres 2, a la plaça de la Palmera actuaran la mallorquina Maria Jaume, Clara Peya i el grup lleidatà de música urbana Sexenni, mentre a la plaça Catalunya hi haurà una mostra de nous talents figuerencs dels sons urbans, com ara Habibi, Killu’ktala, Maken Row, Jessy Sarah i Haly, abans de donar pas, en la mateixa línia, a Memé, Ptazeta i Ruben Rider. La nit de divendres, a la Rambla, hi actuaran Sopa de Cabra i Els Catarres.

El dissabte 3, l’ Acústica continuarà a la plaça de la Palmera amb Onniria, Ariox, El Petit de Cal Eril i Habla de Mí en Presente, i a la plaça Catalunya amb Dan Peralbo –guanyador del Sona 9–, els valencians La Fúmiga, Delafé y las Flores Azules i la fi de festa amb Albert Planadevall, locutor i discjòquei de Ràdio Flaixbac. Els concerts del dissabte a la Rambla, previsiblement multitudinari, estaran protagonitzats per The Tyets, Joan Dausà i Oques Grasses.

Cada dia s’obrirà a les 6 de la tarda l’Espai Food Trucks a la plaça Catalunya, la plaça Doctor Ernest Vila i la plaça Josep Pla. Per reforçar la seva sensibilitat respecte al territori que l’acull, Acústica continua realitzant l’acció del got solidari, apadrinat per Gran Jonquera, que dona un percentatge de la venda del got del festival a una entitat social de la ciutat perquè pugui desenvolupar el seu projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA