Música

Un Barcelona Beach Festival ‘in extremis’

Acord in extremis per celebrar, ahir, el Barcelona Beach Festival (BBF). Una reunió al matí entre l’alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete, i la direcció general de Bombers, encapçalada per Joan Delort, va permetre desencallar el conflicte i obtenir l’informe favorable de prevenció de riscos per poder emetre la llicència. En un comunicat, el consistori adrianenc divendres va assegurar que no podia autoritzar la celebració de l’esdeveniment, una cita de referència per als amants de la música electrònica de tot Europa en la qual s’hi esperaven 25.000 persones, perquè faltava “documentació imprescindible per atorgar la llicència”.

“Estem contents, però ahir estàvem desolats per una situació que era irracional i esperpèntica”, reconeixia en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) el director general de Live Nation a l’Estat espanyol, Paco Martínez. Els fans de Marhsmello, Armin Van Buuren, Brian Cross, Don Diablo o Morten, a l’entrada del recinte, no es podien creure que el BBF pogués suspendre’s tan sols unes hores abans de celebrar-se i per falta d’un permís. “Ahir em vaig endur un bon fiasco, tinc les entrades des del gener, però estava convençut que s’acabaria fent i al final ho he aconseguit”, explicava a l’ACN Rafa Aguilar, que havia vingut des de Còrdova per veure els seus grups de música preferits.

Segons fonts de la negociació consultades per Efe, Live Nation presentarà una declaració de responsabilitat en la qual assegurarà que les condicions de seguretat del festival d’aquest anys són les mateixes que les del 2019, quan va obtenir el plàcet de l’informe de Bombers de la Generalitat i, així, el consegüent permís d’activitat de l’Ajuntament. En aquest sentit, l’estatal FMA (Associació de Festivals de Música), manifestava en un comunicat ahir al matí que els fets posaven en evidència la necessitat dels festivals perquè s’estableixi un sistema de llicències prèvies que garanteixin que, en cas que un festival se celebri en condicions similars a la d’anys anteriors, pugui dur-se a terme.

L’alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete, però, en declaracions a RAC1, va reconèixer que ignora si l’esdeveniment “tornarà” l’any vinent al municipi, després de sis edicions a la localitat, entre el 2014 i el 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona