Patrimoni

L’Orfeó prepara un pla estratègic

El nou president, Joaquim Uriach, espera donar un impuls continuador de la junta de Mariona Carulla

La junta integra el músic Albert Guinovart o el besnet de Domènech i Montaner

Amb sensació de primer dia d’oficina. L’advocat i empresari Joaquim Uriach és, des de dimarts al vespre, el nou president de l’Orfeó Català (i, per tant, també de la Fundació Orfeó Català). Ahir va saludar els treballadors i, tot seguit, es va presentar a la premsa, amb la sensació de responsabilitat, d’orgull i d’il·lusió de representar una entitat cultural catalana centenària. Antic company de la junta de Mariona Carulla (que ha servit tretze anys en el càrrec, procurant rescabalar el reconeixement moral i cultural de l’entitat després de l’època de Fèlix Millet), planteja una política continuista, tot i que amb l’esperança d’aportar-hi un nou impuls. Per començar, a través d’un pla estratègic per concretar les accions més urgents per al període 2023-2026. Uriach assumeix el compromís “de complicar-me la vida”, deia ahir amb ironia.

Per Uriach, l’Orfeó Català es troba en un dels millors moments de la seva història, tot i que surti d’un temps en què la covid ha fet afluixar molt l’assistència de turistes a l’edifici declarat patrimoni mundial per la Unesco i que cal anar recuperant el nombre d’espectadors i d’actuacions en els diferents programes. L’equilibri pressupostari serà determinant per anar ressituant l’entitat davant dels reptes que es vagin presentant. En la seva nova junta, té com a vicepresidenta l’exdirectora d’Esade Eugenia Bieto, i el vicepresident segon és l’arquitecte Lluís Domènech Girbau (besnet de l’arquitecte del Palau); com a secretari primer, l’exconseller Joan Vallvé Ribera, i com a tresorer, l’advocat i economista Ignacio García-Nieto Portabella. La continuïtat dels Carulla ve amb la presència de Mireia Tomàs Carulla. També hi ha un destacable nom de cantaires i excantaires de l’Orfeó, que ha de servir per garantir el pes específic del cant en la junta (Uriach reivindica tant recuperar les peces inèdites o oblidades com el repertori popular en els programes de l’Orfeó i de l’escola de l’escola coral). Albert Guinovart serà el president de la comissió artística. Joan Oller continuarà sent el director general i, al setembre, Pablo Larraz s’incorporarà al capdavant de la direcció del cor, ja nomenat per l’anterior junta, el març passat.

LA XIFRA

1,3
milions d’euros
es va cobrar el 2021 en concepte del rescabalament de l’estafa de l’època de Fèlix Millet. Encara hi ha serrells judicials pendents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda