Còmic

‘Somnis entre la boira’ guanya el Llamps i Tintes!

Lluís Recasens i Àngel Marí González són els autors de l’obra que ha guanyat el primer concurs de novel·la gràfica

L’obra titulada Somnis entre la boira, d’Àngel Marí i Lluís Recasens, serà la primera que es publicarà dins la col·lecció de novel·la gràfica Llamps i Tintes!, impulsada per la Diputació de Girona amb l’objectiu de contribuir a la publicació de novel·la gràfica per a adults en llengua catalana i donar a conèixer obres inèdites de qualitat, produïdes per autors novells o bé per creadors ja consolidats que tenen difícil poder editar les seves obres. Ahir ho van fer públic el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i l’escriptor Joan Lluís-Lluís, director de la col·lecció Josep Pla de la Diputació de Girona i coordinador d’aquesta nova col·lecció, a la qual s’han presentat un total de tretze projectes.

Els autors de Somnis entre la boira tenen, així, un màxim d’un any per desenvolupar el projecte per poder ser editat. Segons s’estableix a les bases del concurs, percebran un import de 6.000 euros. Marí i Recasens han explicat que “el projecte narra diferents episodis de la vida de Joan García Junceda, un dels grans il·lustradors catalans més destacats de la primera meitat del segle XX”. “Conegut artísticament com a Joan Junceda, va col·laborar en moltes publicacions de l’època, entre les quals destaquen Cu-Cut! i En Patufet. El 1912 es va casar amb la blanenca Rosa Portas i des de llavors fins al 1948, any en què va morir, va passar llargues temporades a Blanes, on participava en una tertúlia i on és enterrat.”

La col·lecció Llamps i Tintes! començarà la tardor d’aquest any amb el títol El bròfec, de l’escriptor Adrià Pujol i la il·lustradora Laia Baldevey, proposat pel consell assessor de la col·lecció Josep Pla.

El 2023 es publicarà l’obra Somnis entre la boira i els títols successius seran els projectes que surtin seleccionats en cada nova convocatòria del concurs de novel·la gràfica, que la Diputació de Girona té previst convocar anualment. S’editarà, per tant, un títol a l’any de la nova col·lecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona