Patrimoni

El Museu Albéniz mira de créixer

El MIAC de Camprodon inicia una etapa liderada per la part privada i busca finançament d’empreses i institucions

El Museu Isaac Albéniz de Camprodon (MIAC) inicia una nova etapa centrada a “fer créixer” el projecte i buscar finançament d’empreses i institucions. Fins al 2021 estava en mans d’un organisme autònom que depenia de l’Ajuntament. A partir d’ara el projecte estarà liderat per l’Associació d’Amics del MIAC, una nova entitat privada impulsada per la família del cèlebre compositor.

Ahir, l’alcalde del municipi, Xavier Guitart, i el president de l’associació i besnet del músic, Alfonso Alzamora, van signar un conveni de col·laboració en què l’Ajuntament manté la cessió i manteniment de l’espai on està situat actualment el museu, a l’edifici de l’Oficina de Turisme, i una aportació de 6.000 euros en aquest primer any. “Ara depenem de nosaltres sols i de la qualitat de la nostra gestió”, va afirmar Alzamora.

El museu es va posar en marxa el 1999 de forma “molt més artesanal” i amb l’empenta del seu pare, també Alfonso Alzamora, i net del cèlebre compositor. “Per a ell era molt important” preservar aquest llegat, va remarcar. Fins a l’actualitat el museu exposa peces i objectes personals, obres d’art i documents, com ara partitures i cartells originals.

La conservació de les peces del museu i el seu estudi és una de les línies estratègiques que s’han fixat. Segons el besnet del músic, “el llegat patrimonial està molt ben localitzat; és a l’Orfeó Català de la Música, la Biblioteca Nacional de Catalunya, el Museu de la Música de Barcelona i el museu de Camprodon”. “I això ens dona una oportunitat històrica única, perquè està ben ordenat i ho tenim a l’abast”, va dir. Per això, estan treballant per sumar esforços i poder preservar i exposar tot aquest material. Tampoc descarten que hi pugui haver noves donacions de familiars i fer créixer l’exposició permanent. Precisament la implicació de la família, va dir, és el que dona “autenticitat” al projecte. Creu que seria molt diferent si les peces provinguessin de subhastes i no hi hagués aquest vincle emocional i personal.

El primer acte oficial d’aquesta nova etapa serà el 16 de juliol al monestir de Sant Pere de Camprodon, on actuarà el prestigiós pianista i compositor Albert Guinovart. Aquest any, també se celebrarà el Festival Internacional Isaac Albéniz, una cita que s’ha mantingut des del 1985 i que enguany arriba a la 36a edició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS