Patrimoni

Reobren al públic els pavellons Güell

L’Ajuntament està duent a terme les obres de restauració integral del conjunt de Gaudí gràcies a un conveni amb la UB, la seva propietària

Ahir van reobrir al públic les cavallerisses de la Finca Güell, conegudes com a pavellons Güell, obra d’Antoni Gaudí de 1884-1888. La visita es pot fer en dues modalitats: visita lliure i visita guiada d’una duració d’uns 50 minuts que s’ofereix en català, castellà i anglès. L’horari és de 10 a 16 hores, i estarà obert tot l’any (excepte 25 i 26 de desembre, i 1 i 6 de gener). L’entrada costa 6 euros.

L’Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida (IMPU) està duent a terme les obres de restauració integral del conjunt dels pavellons Güell, les tanques dels jardins associats i el propi jardí. Els treballs tiren endavant gràcies a un conveni signat amb la Universitat de Barcelona (UB), propietària del recinte.

Actualment, ja s’ha executat la primera fase de la restauració. S’ha actuat en la porta principal i en la tanca de l’avinguda Pedralbes, on s’ha obert un nou accés per preservar la porta del drac i s’hi ha instal·lat una nova guingueta amb serveis accessibles. A partir del mes d’octubre, s’afrontaran els treballs de rehabilitació de la casa del porter, i el 2023 s’iniciarà la restauració del pavelló de les cavallerisses.

Els pavellons Güell són dels primers edificis fets íntegrament per Gaudí i és el primer encàrrec del seu mecenes Eusebi Güell. Gaudí va fer servir una gran diversitat de geometries i materials: estructures de voltes de maó de pla, arcs parabòlics, cúpula hiperbòlica, murs de tàpia, aplacats prefabricats de pedra artificial, acabats ceràmics… i per primer cop va aplicar la tècnica del trencadís. A més de la riquesa ornamental dels edificis, la porta d’accés és en realitat una gran escultura de ferro forjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS