Llibres

Glòria Coll Domingo guanya el Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona

El lliurament del guardó tindrà lloc el dilluns 16 de maig al Saló de Cent de l’Ajuntament, en el marc del festival Barcelona Poesia

Glòria Coll Domingo (Riudoms, 1988) és la guanyadora del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2022 pel llibre A través. El lliurament del guardó tindrà lloc el dilluns 16 de maig al Saló de Cent de l’Ajuntament, en el marc del festival Barcelona Poesia.

A l’edició dels Jocs Florals d’enguany s’hi han presentat 88 llibres de poemes. Els mantenidors del premi han estat Antoni Clapés Flaqué, Maria Callís Cabrera, Begonya Mezquita, Ester Andorrà Culubert i Xènia Dyakonova.

Glòria Coll Domingo és música i poeta. En el camp de la música, ha estudiat interpretació del violoncel a l’Esmuc i als conservatoris d’Utrecht i Amsterdam, on s’ha especialitzat en la interpretació del violoncel barroc. Ha treballat en diferents agrupacions de cambra, tant a Catalunya com a l’estranger, centrades tant en la interpretació de la música antiga amb perspectiva històrica com en l’experimentació amb altres disciplines artístiques. Pel que fa a la literatura, ha realitzat cursos de Filologia Catalana a la URV i d’Estudis Literaris a la UB.

L’any 2013 es va publicar el seu primer llibre, Oda als objectes (Galerada), guardonat amb el Premi Amadeu Oller per a joves poetes inèdits. El 2015 va rebre el Premi de Poesia Miquel Martí i Pol de la UAB per Territori inhabitable (edicions de la UAB), i el 2017 va publicar el seu últim llibre fins ara, Retorn (Godall). Ha participat en els principals festivals de poesia catalans i els seus poemes han estat publicats en revistes i antologies d’àmbit estatal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona