Llibres

novetat editorial

Es presenta la nova editorial Aledis

Maçanet de la Selva i el circuït editorial català en general compten amb una nova editorial, Aledis.

La seva editora i directora és M. Rosa Casas, amb Irene Bosch com a responsable de màrqueting i promoció i Aleix Tijero de la logística.

Es defineixen com una editorial “en femení, no feminista”. Publicaran només en català, en principi obres originals, i entre 10 i 12 títols cada any.

“Aledis és una editorial que neix de la inquietud d’un equip sensibilitzat amb els canvis socials, conscient de la vàlua de la dona dins la societat i compromesa en divulgar la seva veu a través de l’escriptura, sense desmerèixer ni descartar la publicació del gènere masculí. No és una editorial feminista, és una editorial en femení, oberta a la modernitat, la tolerància, el bon gust i amb la visió de fer honor al què representa el seu nom: caràcter, llibertat, reivindicació, irreverència, empoderament, sororitat, lluita i valentia”, explica Casas.

“Aledis és la força que empeny la necessitat de donar veu a escriptores en una actualitat en la qual els homes tenen més rellevància, la necessitat de donar a conèixer l’esforç i la qualitat de la paraula escrita, tant d’escriptors i escriptores de renom com novells, la inquietud de fomentar la nostra llengua, d’aprofundir en gèneres poc publicats en català, la de mostrar camins als joves i recordar la petja de la nostra història, de les nostres arrels”, rebla Casas.

Pensen publicar diferents gèneres, com ara novel·la històrica, novel·la romàntica i erotisme, novel·la negra, narrativa (contes i relats), poesia i prosa literària i novel·la juvenil per “ampliar la base de lectors en edats compreses entre els 13 i 17 anys”.

Algunes de les novetats previstes d’ara fins al setembre vinent són: Les ombres del destí, de Juan Manuel Rius; El viatge de l’escola del Mar, de Salvador Domènec, El Mediterrani Català (1931-1939), de diversos autors; Les cares del medalló, de Tessa Julià; Els silencis de Ció Rubiés, de Marina Garcés i Arnau Gonzàlez; Un bonsai dins meu, de Marta Pérez i Sierra i L’Àfrica que ignorem, Senegal i Gàmbia més enllà del mirall, de Jaume Portell Caño.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA