Cultura

Igualada, capital del teatre infantil i juvenil

Es tracta de l'aparador de teatre infantil i juvenil més important de Catalunya, amb la participació de companyies d'arreu de l'Estat

Prop de setanta companyies de teatre infantil i juvenil representaran els seus espectacles a la Mostra d'Igualada, la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de Catalunya que se celebrarà entre el 6 i el 10 de juny.

Coneguda com a Mostra d'Igualada, l'aparador de teatre infantil i juvenil més important de Catalunya oferirà aquest any els muntatges de seixanta companyies catalanes, de les que quaranta-sis provenen de Barcelona, nou de Lleida, tres de Girona i dues de Tarragona. Deu companyies procedeixen d'altres punts de l'Estat com Andalusia, Balears, Madrid, País Basc i País Valencià, i una vintena del total d'espectacles que es representaran són estrenes.

L'espectacle inaugural anirà a càrrec del Circ Pànic, amb un muntatge de carrer titulat La caravana passa..., un espectacle itinerant que recorrerà durant vint minuts els carrers d'Igualada fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament.

Entre les estrenes, la companyia lleidatana Alaigua oferirà un espectacle de teatre i de carrer titulat Asúcar!!; la barcelonina Cia. Mercè Framis un muntatge d'ombres xineses titulat La lluna, la pruna i la Cia. Susagna Navó de Terrassa un muntatge de contes, entre d'altres espectacles.

La fira va rebre l'any passat la visita de prop de 200 programadors. Aquest any s'ha previst organitzar sessions diferenciades d'exhibició d'espectacles destinades a programadors catalans i espanyols.

La Mostra, que arriba a la 23a edició, compta a partir d'aquesta any amb la gerència de Pau Llacuna, reconegut professional de la Fira de Teatre al carrer de Tàrrega. En l'oferta de la programació hi ha espectacles de diferents disciplines, amb destacada participació dels de titelles i en menys grau dels de circ i pallassos


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa