Música

Homenatge al bateria Toni Gadea, avui a Palafrugell

Tindrà lloc a La Bòbila, amb actuacions de músics amics d’aquest mestre del ritme, que va morir fa quatre mesos

El 15 de novembre passat va morir, als 71 anys, Toni Gadea, bateria i mestre de bateries, amb una llarga trajectòria en diferents formacions musicals i també a l’Escola de Música de Palafrugell. Avui se’l recordarà a Palafrugell , la seva vila adoptiva –va néixer a Figueres el 1950–, amb molta música en directe: entre les 11 del matí i les 2 del migdia, l’Espai Cultural La Bòbila serà l’escenari de tot un seguit d’actuacions, majoritàriament a càrrec d’intèrprets que van ser amics de Gadea i van treballar amb ell, per mostrar totes les facetes d’aquest músic polifacètic. Aquest acte gratuït, organitzat per l’Ajuntament de Palafrugell, estava previst a la plaça de Can Mario, però la previsió meteorològica ha forçat el canvi d’espai.

Blanca Gich i Jordi García han assumit la coordinació artística i tècnica, respectivament, de l’homenatge, que començarà amb una actuació per a la mainada, a càrrec de Jordi Patxecu i la Colla. Després tocaran tres formacions de l’Escola de Música: Sunset Combo, Radikal Combo i MTT, per acabar aquest apartat amb una jam session. El bloc titulat L’esperit de les havaneres tindrà com a protagonistes Neus Mar Quintet i Port Bo. A continuació, hi haurà un concert de bateries, amb onze instrumentistes sota la direcció de Santi Arisa. “Vaig conèixer Gadea quan coincidíem tocant a festes majors, ell amb Gerunda i jo amb La Tribu, i quan vaig organitzar el concert dels cent bateries a Barcelona, el 1998, ell va reunir una vintena de bateries de les comarques gironines per al projecte”, recorda Arisa. Justament, avui tocaran quatre moviments de la simfonia per a bateries Fer volar coloms, que van estrenar llavors. L’homenatge acabarà amb l’actuació d’una gran orquestra de ball, formada per una vintena de músics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE