Llibres

Les Preses celebrarà una fira del llibre al setembre

Serà l’única a la Garrotxa, ja que no es fa la Liberisliber de Besalú

Ara hi ha un concurs per escollir-ne la imatge

L’Ajuntament de les Preses està treballant en l’organització de la primera fira del llibre, que té previst celebrar després de l’estiu, el 24 de setembre. Serà l’única fira dedicada a aquesta temàtica a la Garrotxa després que, el maig de l’any passat, els organitzadors de la fira d’editors independents Liberisliber de Besalú van anunciar que aturaven l’activitat per culpa de la falta d’ajuts de les administracions.

Ara l’Ajuntament de les Preses ha obert un procés participatiu per escollir la imatge d’aquesta fira. Ha habilitat punts de votació, amb urnes i paperetes amb tres propostes creades per Valentí Gubianes, que és un conegut il·lustrador i veí de les Preses. La primera és un personatge que abraça un llibre, que té cara i somriu, i que porta per lema Abracem els llibres; la segona, Un llibre un món, amb un personatge que aguanta un llibre amb el mapamundi de coberta i amb tot d’elements propis de la lectura que l’envolten i, finalment, la tercera, que sota el lema El llibre en moviment inclou elements gràfics que fan referència a la natura, la cultura, la sostenibilitat i la lectura. Els punts de votació són l’Ajuntament de les Preses, la biblioteca de l’escola la Bòbila, la llar d’infants del Rajolet, el bar del pati de ca les Monges i el local social de Bosc de Tosca.

Primer dia del MOT

Joan Francesc Mira i Joan Nogué inauguren avui (a les 18 h Sala Torín) els actes a Olot del festival MOT amb una conversa sobre la història i la memòria d’un paisatge. Dues hores més tard, i al mateix escenari, Elicur Chihuailaf i Txalo Tosoza-Fernández en protagonitzaran una altra amb el títol La tierra vive y en ella la sangre de los antepasados.

La vuitena edició del festival MOT gira al voltant de la literatura i la ruralitat i sota el lema Al camp tracta sobre de quina manera i des d’on es fa literatura sobre el món rural. Hi participaran, entre Olot i Girona, una quarantena d’autors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona