Llibres

Roses celebrarà Sant Jordi amb un mes dedicat a la paraula

Del 20 de març al 23 d’abril ha programat una vintena de propostes literàries, musicals i escèniques

El cicle literari Març de Paraules, que organitzava l’Ajuntament de Roses amb l’arribada de la primavera, es reformula en aquesta edició al voltant de dues dates assenyalades del món del llibre, el Dia de la Poesia (21 de març) i la diada de Sant Jordi, per abraçar una programació més àmplia sota la denominació de Mes de Paraules . Són un total de 20 activitats que inclouen presentacions de llibres, recitals, representacions de teatre, clubs de lectura o un mercat de llibres, que se succeiran al llarg de cinc setmanes per culminar, el 23 d’abril, amb la recuperació de la fira de Sant Jordi a la plaça de Catalunya després de dos anys de suspensió per la pandèmia.

Les activitats començaran el diumenge 20 de març, vigília del Dia de la Poesia, amb un mercat de llibres al jardí del Mas de les Figueres animat amb propostes literàries per l’associació DiCrea i el recital Connexions poètiques, amb Lluís Fortuny, de l’Elèctrica Dharma (trompeta, acordió i teclat). Hi haurà també presentacions dels llibres Turista a babord!, de Sebastià Roig (23 de març, al teatre); Quan s’esborren les paraules, de Rafel Nadal (30 de març, al teatre), i Mindful Travel, d’Edgar Tarrés (7 d’abril, a la biblioteca).

El Teatre Municipal se suma a la festa amb les obres Léon, una trobada imaginària entre Antoine de Saint-Exupéry i el seu amic Léon Werth, a qui va dedicar El petit príncep, protagonitzada per Òscar Intente i Quimet Pla (25 de març), i Un tal Shakespeare (9 d’abril), en què el clown Marcel Tomàs transforma els personatges del clàssic universal en un espectacle hilarant i corrosiu. No hi faltarà la música, amb la performance Al Mar Maragall (27 de març), el recital de poesia i rumba Rumbesia (23 d’abril) i el concert jove de rimes improvisades Free style-Batalla de Gallos (16 d’abril). Els comerciants de Roses col·laboraran en la iniciativa omplint les botigues de poemes i citacions literàries en un circuit batejat com Aparadors de Paraules.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
Crítica

Concert kairològic

Festival de cinema

La crueltat de Yorgos Lanthimos torna a Canes

Canes
Quim Gibert
Ensenyant i autor del llibre “Allà d’allà”

“La llengua persistirà si estem disposats a mobilitzar-nos”

Banyoles
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint

Cultura

Mor Tony McFarr, el doble d’acció de Chris Pratt i Jon Hamm

música

Pol Bordas estrena ‘Cor petit’ amb la ‘col·labo’ de Figa Flawas

girona

La Casa Natal de Dalí, guardonada en els Premis CETT Alimara

FIGUERES