Còmic

Homenatge a Miguel Gallardo

Comic Barcelona celebra la 40a edició amb mostres dedicades a la seva història i al creador de Makoki

L’antic Saló Internacional del Còmic, ara Comic Barcelona, tornarà a la normalitat presencial amb la celebració de la 40a edició al recinte de Fira de Barcelona a Montjuïc (6, 7 i 8 de maig).

Dues de les activitats més destacades seran les mostres dedicades a la història del saló, que segons el responsable d’exposicions, Toni Guiral, “és també la història d’uns anys en què el còmic ha evolucionat molt”, i la dedicada al dibuixant recentment mort Miguel Gallardo, un dels pilars del còmic underground i també de la novel·la gràfica. La mostra de Gallardo, comissariada per Roser Messa, reflectirà la pluralitat de l’obra de l’autor lleidatà. També es va anunciar que a partir d’aquesta edició el premi a l’autor revelació es passarà a anomenar-se Miguel Gallardo.

La directora de Comic Barcelona, Meritxell Puig, va explicar que, tot i que el Saló del Manga (Manga Barcelona) passarà al recinte firal del Polígon Pedrosa, a l’Hospitalet de Llobregat, “Comic Barcelona continuarà celebrant-se a Montjuïc”.

Ahir a la Casa Seat, on va tenir lloc l’acte de presentació, es va mostrar el cartell de l’esdeveniment fet per Carla Berrocal (Madrid, 1983), en què ha “volgut unir diferents generacions i donar visibilitat a les dones autores, que no han tingut prou reconeixement”. Es dona la circumstància que en 40 edicions només hi ha hagut dos cartells realitzats per dones.

Comic Barcelona vol ampliar l’espectre de visitants “perquè aquest mitjà va evolucionant”, va dir Borja Crespo, responsable de l’àmbit Comic Vison, que va destacar el paper cada cop més protagonista que té la historieta en el cinema i les sèries de televisió, en què, més enllà de les adaptacions de superherois, cada cop són més els còmics d’autor que serveixen de base per a noves produccions audiovisuals.

En aquesta direcció d’eixamplar límits, Cels Piñol, responsable de l’apartat Comic Fantasy, va anunciar la presència dels jocs de rol i de cartes i d’aquells universos fantàstics que procedents del còmic inspiren àmbits com el de la il·lustració. “És important constatar com cada cop les editorials majors encomanen les seves portades a autors de còmic”, va explicar Piñol.

Al seu torn, Oriol Estrada va anunciar tres dels autors que visitaran el certamen: Peter Bagge, un dels destacats representants de l’època grunge en el còmic, amb una obra emblemàtica: Hate; Nora Krug, destacada autora de novel·la gràfica, i John Allison, un dels primers autors que va utilitzar les xarxes socials per difondre els seus còmics.

En aquesta edició hi haurà conferències que seran fetes exclusivament en català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona