Cinema

Crònica

cinema

Uns Gaudí sense fronteres

“Afrontem aquests premis amb uns ànims molt amunt”, diu la presidenta, Judith Colell

El cinema, com el vi, té anyades excepcionals, i els premis Gaudí del 2022 ben segur que seran recordats, guanyi qui guanyi. El nivell de les pel·lícules nominades ja s’ha fet evident en els Goya i en festivals com els de Canes, Màlaga i Locarno, on han estat seleccionats i premiats títols com ara Sis dies corrents, Libertad, El ventre del mar, Las leyes de la frontera, Mediterráneo, Tres... Els responsables i protagonistes d’aquestes produccions catalanes van assistir ahir a la tradicional foto de família, que cada any aplega els nominats als premis Gaudí abans de la gala.

En un ambient distès, sota un sol primaveral, més que de febrer, els nominats van anar desfilant i es van fer fotos per grups en un plató exterior que recorda el Festival de Canes, com va indicar la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell. La covid no aconsella encara la foto de tots els nominats junts, que aplegava prop d’un centenar de persones. Així, es van fer fotos dels directors i guionistes (a la imatge), els actors i actrius i els productors. Veure junts els directors Clara Roquet, Neus Ballús, Agustí Villaronga, Daniel Monzón i Juanjo Giménez, o veure actors com ara Eduard Fernández, Miki Escarbé i Roger Casamajor al costat de brillants debutants com per exemple Begoña Vargas, Chechu Salgado i Valero Escolar era un petit avançament del que veurem el 6 de març a la gala que es farà a la sala Oval del MNAC. També feien goig els productors Tono Folguera (Os d’Or a Berlín per Alcarràs, ja favorita als Gaudí del 2023), Edmon Roch, Miriam Porter, Pau Calpe, Alberto Evangelio, Adrià Monés, Sandra Tapia, Cesc Mulet, Teresa Enric, Nati Escobar...

“Afrontem aquests premis Gaudí amb uns ànims molt amunt”, comentava després de la sessió de fotos Judith Colell, que es prepara per a la seva primera gala dels Gaudí com a presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català. “Ha estat un any molt brillant, en què hem guanyat premis a Màlaga, Locarno, Moscou, als Goya... Hi ha una quantitat de premis impressionant per al cinema català i ara hem tingut la cirera del pastís, que ha estat aquest Os d’Or per a Alcarràs, que és a més una pel·lícula en català.” Agustí Vilallonga acumula un munt de premis al llarg de la seva carrera, però explicava a aquest diari que també va a la gala amb il·lusió i molt bons ànims perquè “he viscut situacions molt agradables als Gaudí, com ara amb Pa negre” i també perquè “una pel·lícula no és meva, és de tot un equip, i estem nominats a diferents categories”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda