Cinema

Jeremy Thomas i Kàrpov als Verdi

El productor i el jugador d’escacs, convidats del BCN Film Fest, que portarà films de Depardieu i Stone

El productor anglès Jeremy Thomas, que està al darrere de projectes tan importants com ara L’últim emperador, Feliz Navidad, Mr. Lawrence i El cielo protector, serà homenatjat en la sisena edició del BCN Film Fest , que se celebrarà entre el 21 i el 29 d’abril als cinemes Verdi de Barcelona. La directora del certamen, Conxita Casanovas, subratlla que “aquesta edició, en què es recuperarà la normalitat, en contrast amb les dues últimes edicions, en plena pandèmia, pretén reivindicar les figures inspiradores”.

Jeremy Thomas serà un dels convidats estrella d’aquesta edició, que també rebrà les visites del prestigiós documentalista Mark Cousins, que presentarà el seu documental sobre la figura del productor de Bertolucci, i el qui va ser campió mundial d’escacs Anatoli Kàrpov, protagonista de The world champion, pel·lícula de ficció que explica la història de la rivalitat pel títol mundial entre el jugador d’escacs rus i el seu compatriota Viktor Kortxnoi.

Llistó alt

Conxita Casanovas reconeix que l’èxit de l’edició de l’any passat, amb visites de Johnny Depp i Isabelle Huppert, els posa “el llistó molt alt”, però creu que tenen bons arguments per seguir-se superant. Aquest any, volen reivindicar “la figura del productor i la seva importància, i ningú millor per posar-ho en relleu que Jeremy Thomas, protagonista amb les seves pel·lícules de la secció Imprescindibles”, diu Casanovas. El cartell del BCN Film Fest ret homenatge al productor amb una coneguda imatge del nen emperador que corre cap a la llum inspirada en L’últim emperador, de Bertolucci, premiada amb nou Oscar.

La programació tindrà un bon grapat de noms de prestigi, davant i darrere la càmera: Benedict Cumberbatch, Charlotte Gainsbourg, Gérard Depardieu, Sally Hawkins, Oliver Stone... Entre els títols seleccionats hi ha Eugénie Grandet, adaptació del clàssic de Balzac; JFK revisited: The looking glass, en què Oliver Stone mostra la continuació de les seves investigacions sobre l’assassinat de Kennedy, 30 anys després de JFK, i Les choses humaines, en què el cineasta Yvan Attal, que vindrà a Barcelona, parla d’un judici per la violació d’una jove amb un repartiment que inclou la seva dona, Charlotte Gainsbourg, i el seu fill, Ben Attal.

Depardieu torna

Altres plats forts de la secció competitiva són: Maigret, revisió del personatge de Simenon, interpretat per Gérard Depardieu i sota la direcció de Patrice Leconte; una nova versió d’El fantasma de la ópera, amb Mark Rylance i Sally Hawkins, i The electrical life of Louis Wain, retrat de l’excèntric artista britànic, interpretat per Benedict Cumberbatch.

Conxita Casanovas ha anunciat que aquest any es mantenen els preus populars (3,90 euros l’entrada), amb la intenció de “recuperar el públic que ha abandonat les sales de cinema en aquests temps de pandèmia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona