Cinema

Branagh i Campion, favorits

Les pel·lícules Belfast i El poder del perro , amb set nominacions cada una, i la sèrie Succession , amb sis nominacions, surten com a favorites a la gala dels Globus d’Or, que se celebrarà el 9 de gener, en una 79a edició dels premis que no s’escapen a la polèmica. La cadena NBC, que retransmetia els Globus d’Or des del 1996, no ho farà en aquesta ocasió per les acusacions de corrupció i falta de diversitat en els nominats, que ja planaven sobre l’anterior edició.

Javier Bardem, que aspira a millor actor de pel·lícula dramàtica per Being the Ricardos, i Pedro Almodóvar, finalista a millor film en llengua no anglesa, tornen a competir en uns premis que són un termòmetre més o menys fiable de la temporada de premis, Oscar inclosos.

Belfast, escrita i dirigida per Kenneth Branagh i ambientada en la seva Irlanda del Nord natal a finals dels 60, aspira a millor drama, direcció, guió, cançó i tres categories d’interpretació, categories molt semblants a les del western de la neozelandesa Jane Campion. Estan nominats també a millor film dramàtic Dune, de Denis Villeneuve; El método Williams, amb Will Smith, i CODA, de Sian Heder. El premi a millor direcció té com a aspirants els esmentats Branagh i Campion, Steven Spielberg, per West Side story, i Maggie Gyllenhaal, per The lost daughter.

Duels d’actrius i actors

Destaquen els duels a millor actriu dramàtica (Jessica Chastain, Olivia Colman, Nicole Kidman, Lady Gaga i Kristen Stewart) i a millor actor dramàtic (Bardem, Mahershala Ali, Benedict Cumberbatch, Will Smith i Denzel Washington). Almodóvar competirà amb el film italià Fue la mano de Dios, el japonès Drive my car, el finlandès Compartimento Nº 6 i la iraniana Un héroe. Pel que fa a sèries, a més de Succession, de HBO, també destaquen The Morning Show i Ted Lasso, totes dues d’Apple TV+, amb quatre nominacions cada una.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat