Música

Brams inaugurarà la 27a edició del Barnasants

El festival celebra amb una producció pròpia els 30 anys del primer disc del grup, ‘Amb el rock a la faixa’

El grup de rock i ska Brams inaugurarà la 27a edició del Barnasants amb un producció pròpia del festival. El grup liderat per Francesc Ribera ‘Titot’ i David Rosell, amb més de 13 discos publicats, preparen un espectacle per encàrrec del Barnasants, pensat per a auditoris i teatres, coincidint amb el 30è aniversari del primer disc del grup ‘Amb el rock a la faixa’. L’espectacle‘Baula rere baula’ vol ser un homenatge als Brams i un reconeixement a les tres generacions de músics i artistes de la cançó d’arreu dels Països Catalans. La producció es presentarà el 22 de gener al Teatre Joventut de l’Hospitalet i recorrerà fins a 10 llocs dels Països Catalans en el marc del Barnasants.

Brams va publicar l’any 1992 el seu primer disc, ‘Amb el rock a la faixa’. Per celebrar els 30 anys de la seva publicació, el grup liderat per Francesc Ribera ‘Titot’ i el músic i productor David Rosell, torna amb un recital molt especial pensat per a teatres i auditoris, amb què proposen un recorregut per les tres dècades de música, acompanyats de convidats que representaran les tres generacions de la cançó en català.

Amb aquesta producció, el Barnasants, com ha explicat amb una nota, també pretén “trencar les costures dels tòpics establerts al voltant de la cançó d’autor”. El projecte de cultura en xarxa, encapçalat pel director i activista cultural Pere Camps, sempre ha reivindicat la cançó d’autor com un gènere propi i independent, no pas com un estil. Segons el festival, la cançó d’autor es pot interpretar en clau de jazz, de música tradicional, de rap, de música electrònica, en format acústic, elèctric, i, per què no, en clau de rock o de ska.

Gira

El Barnasants ha volgut que ‘Baula rere baula’ recorri el conjunt dels Països Catalans, en el marc del festival, que, un any més, tindrà una programació que passarà pel al País Valencià, Illes Balears, l’Alguer i Catalunya del Nord, a més de Catalunya. Així, en total, seran 10 concerts –l’estrena a L’Hospitalet i nou concerts més- repartits per llocs com Formentera el 5 de febrer –que enguany torna a ser seu del Barnasants, gràcies al suport del Consell Insular de l’illa i la col·laboració de l’Obra Cultural Balear de Formentera–, Bellreguard (País Valencià) el 26 de febrer, Amposta, Balaguer, Girona el 2 d’abril (al Teatre Municipal, dins el Festival Strenes), Manacor (Mallorca) el 9 d’abril, l’Alguer el 24 d’abril amb la col·laboració de la Plataforma per la Llengua, la ciutat de València, i finalment la Catalunya del Nord, amb la col·laboració del Casal de Perpinyà.

A cada concert, els Brams aniran acompanyats de convidats del lloc on es faci el concert, que representaran les tres generacions de la cançó d’arreu del país. D’aquest manera, es vol fer l’homenatge extensiu a les tres generacions i a tots els cantautors d’arreu dels territoris de llengua i cultura catalanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda