Cinema

El 33è Festival de Cinema de Girona, als Albèniz Plaça

Té lloc entre avui i dissabte, amb 340 films i convidats com ara Jordi Vilches, Ingrid Rubio i Macarena Gómez

Al director i ànima del Festival de Cinema de Girona , Lluís Valentí, se li ha de reconèixer la passió amb què transmet el seu missatge –ja sigui parlant del talent que aglutina el festival o de les bondats de Girona– i la capacitat de convocatòria: ahir, al Museu del Cinema, la roda de premsa de la 33a edició del festival va reunir un públic tan nombrós com variat. Un fenomen únic.

El 33è Festival de Cinema de Girona tindrà lloc entre avui i dissabte vinent, amb les habituals xifres que descol·loquen al profà: 340 films de 54 països seleccionats entre més de 2.200 de 103 països. Són 9 llargmetratges, 103 curtmetratges, 24 documentals, 80 videocreacions i 61 videoclips, a més d’algunes sèries web i films d’animació. L’aposta del festival pel talent proper es concreta en 24 films de “kilòmetre zero”.

A part de recuperar el format presencial, després del parèntesi forçós del 2020, la principal novetat d’aquest any és que el festival trasllada bona part de les seves projeccions als cinemes Albèniz Plaça, tancats fa pocs mesos, concretament a les sales 12 i 13, amb accés tant des de la plaça com des del carrer Anselm Clavé. De fet, la plaça Independència continuarà sent l’epicentre vital del festival, amb la carpa, el photocall i una catifa vermella que conduirà el públic fins als Albèniz Plaça i per la qual també desfilaran Jordi Vilches, Ingrid Rubio, Macarena Gómez, Alicia Verdés, Àlex Casanovas i Enric Majó com a estrelles convidades d’aquest any, que hi presentaran films o participaran en workshops. La Casa de Cultura i la Fundació Valvi seran altres seus de les múltiples seccions del festival, que té el suport de l’Ajuntament de Girona, la Diputació, el Ministeri de Cultura i uns cent patrocinadors. A més, el Festival dels Infants aplegarà uns 10.000 alumnes d’escoles de les comarques gironines, que veuran films per streaming i decidiran els premis Joventut i Infància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA