Llibres

Olimpíades policials

El novel·lista Andreu Martín i l’advocat Joan Miquel Capell, que va ser mosso d’esquadra durant trenta anys, acaben de publicar la novel·la Policies, en la col·lecció Crims.cat de l’editorial Alrevés. És una història protagonitzada pels Mossos d’Esquadra i ambientada en els convulsos temps de la Barcelona olímpica, el 1992, quan el cos s’anava desplegant lentament pel territori català i des de l’Estat espanyol es volia impedir que tinguessin cap protagonismes durant els Jocs i se’ls negava el pa i l’aigua. 

La tràgica mort d’una jove de catorze anys, Melody Coughran, filla d’un famós pilot de cotxes, és el punt de connexió entre els membres de la Brigada Antidroga de la policia autonòmica catalana i la policia nord-americana en una investigació per desmantellar una xarxa de falsificació de medicaments. Per tal de resoldre el cas, els agents catalans col·laboren amb Lou Díaz, un investigador extravagant nord-americà, conegut del cos de Mossos, que ha arribat a Barcelona.

“La novel·la ofereix una trama sobre el narcotràfic i el crim organitzat, però també sobre les males praxis mèdiques, les falsificacions de documents i la captació i el tràfic de menors, en què la violència és norma”, afirma Martín.

“És una obra en clau d’homenatge sobre els orígens i les competències del nostre cos policial, i mostra les vicissituds per les quals va passar el cos de Mossos per assolir un espai propi i respectat en l’entorn de la investigació criminal”, comenta Capell, responsable de la molta informació tècnica de l’obra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES