Arts escèniques

Pere Hosta torna a l’escena amb dos nous espectacles

Estrenarà dissabte ‘Dis-order’ a La Marfà i ‘N’imPorte quoi’ el 12 de novembre a Salt dins Temporada Alta

Pere Hosta , com tants altres artistes que actuen sobretot al teatre de carrer, va ser dels primers que per la pandèmia van haver de cancel·lar totes les actuacions i bolos contractats, aquí i a l’estranger. També, per contra, amb el retorn a una certa normalitat agafada amb pinces va ser dels primers a veure com les coses es posaven al seu lloc i l’activitat artística brollava. En el seu cas, després d’una temporada estival activa, es presenta al novembre per partida doble, estrenant dos nous espectacles: per una banda, un de producció pròpia que es veurà per les Fires de Sant Narcís, Dis_order (6 de novembre, 12 h, plaça de La Marfà), i per l’altra, dins la programació de Temporada Alta, N’im Porte quoi (Teatre de Salt, 12 de novembre, 20 h; 13 de novembre, 18 h), en què comparteix escenari amb quatre artistes més en una producció de Cia. Leandre Clown amb la qual faran gira.

Primer, amb Dis_order, el clown gironí farà sortir al carrer l’oficinista burròcrata amb el qual tots ens hem trobat, portant a l’extrem situacions kafkianes a les quals els processos administratius ens aboquen. Sota la direcció de Jordi Aspa, el pallasso interactuarà amb el públic i haurà d’improvisar tal com a ell li encanta, i està àmpliament preparat.

A la ‘troupe’ de Leandre

Una altra alegria majúscula és la participació de Pere Hosta en el nou espectacle de la Cia. Leandre Clown, N’imPorte quoi, una mena de somni fet realitat quan va saber que l’admirat Leandre Ribera el volia incorporar a la seva troupe. Ara, amb quatre pallassos més –Laura Miralbés, Andreu Sans, Cristina Solé i Leandre Ribera–, obriran una porta dalt de l’escenari per convidar els espectadors a descobrir un món en què la màgia i la bogeria estan assegurades. També les rialles. I és que tot és possible quan cinc pallassos truquen al timbre i al carrer plouen claus.

Com avança Pere Hosta, “l’espectacle és molt surrealista, a mig camí entre l’univers oníric i l’absurd, una interpretació de l’univers del clown. És el món particular imaginat per Leandre escenificat.”

Leandre s’ha convertit en un referent del teatre de carrer i és considerat un dels millors pallassos contemporanis en l’àmbit internacional. “Que comptés amb mi en aquest projecte ha estat un revulsiu a la meva carrera, i només en els assajos ja està sent una experiència d’allò més gratificant; tots hem posat en aquesta comunió part del nostre estil”, declara Pere Hosta.

Després del pas per Salt per Temporada Alta, el muntatge tindrà un llarg recorregut que conclourà al Festival d’Avinyó l’estiu que ve.

LA XIFRA

5
pallassos formen part de la ‘troupe’ de Cia. Leandre Clown, amb la qual actuaran per Temporada Alta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic