Llibres

Una Setmana del Llibre com la del 2019

Prop de 50.000 visitants en deu dies i unes vendes molt superiors a les del 2020 i similars a les del 2019 han dut els organitzadors de La Setmana del Llibre en Català a qualificar la 39a edició, clausurada ahir al Moll de la Fusta de Barcelona, de “magnífica”. “Estem molt satisfets de la implicació del sector, també dels guardonats amb els premis Trajectòria i Difusió [el poeta Biel Mesquida i el periodista Xavier Graset, respectivament], i tot plegat ens motiva enormement per començar a treballar en la propera edició, que serà molt especial, ja que celebrarem els quaranta anys de La Setmana”, explicava ahir Joan Carles Girbés, editor i president de La Setmana. Per la seva banda, Joan Sala, president d’Editors.cat, reclamava “més implicació econòmica de l’administració” per fer “encara més gran” un dels “esdeveniments més grans del sector cultural del país”.

En espera de dades definitives de l’últim cap de setmana, la ficció per a adults, segons dades de La Setmana, manté un increment notable en vendes, i en canvi s’hi ha detectat un descens en literatura infantil i juvenil, així com en la no-ficció, en consonància amb el que està succeint en el dia a dia del sector. L’emplaçament al Moll de la Fusta, per segon any consecutiu, finalment ha demostrat aspectes favorables i també algunes limitacions que l’organització valorarà pròximament per tal de determinar la futura ubicació de l’esdeveniment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda