Altres

Capri mostra una exposició de Les Bernardes

‘Els pelegrins de la bellesa’ es pot veure a la vila on va viure Axel Munthe

L’exposició Els pelegrins de la bellesa, enlluernats pel Mediterrani, que es va poder visitar del 5 de febrer al 30 d’abril al centre de cultura contemporània Les Bernardes de Salt, ha viatjat a un dels indrets més privilegiats de la costa italiana: a l’illa de Capri, i més concretament a la mateixa vila on va viure un dels protagonistes de la mostra, el metge i escriptor suec Axel Munthe.

La mostra, que es va inaugurar ahir a la vila de San Michele, se centra en el concepte del Grand Tour i en diversos escriptors que es van sentir captivats per la Mediterrània i que van donar origen al llibre Peregrinos de la belleza, de María Belmonte. Entre aquests destaca Axel Munthe, del qual la mostra inclou fotografies i objectes inèdits que no s’havien exposat anteriorment ni tan sols a Capri.

El comissari de la mostra –rebatejada Axel Munthe ei Pellegrini della Bellezza– i director de Les Bernardes, Robert Fàbregas, explica que l’exposició “reflexiona al voltant de la idea del Grand Tour, el viatge físic i espiritual en què intel·lectuals d’arreu d’Europa, i molt especialment nòrdics i anglosaxons, acudien al Mediterrani a buscar una millora de la seva salut, però també a estudiar els clàssics i a viure un alliberament”. A l’acte inaugural van assistir també Jordi Camps, en representació de la Diputació de Girona; Kristina Kappelin, directora de Villa San Michele i cònsol honorària de Suècia a Capri, Katriona Munthe, neta d’Axel Munthe; Jordi Mestre; Michele Iodice, i Francesco Gori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia