Arts escèniques

Salts mortals d’or

La Troupe Kevin Richter, a la bàscula, guanya l’Elefant d’Or d’un Festival del Circ de Girona que reanima el sector circense

És el primer circ internacional que se celebra al món i 10.343 espectadors ho aplaudeixen

La Troupe Kevin Richter, formada per un col·lectiu d’acròbates saltadors a la bàscula forjats a Hongria, Moldàvia, Ucraïna i Romania, amb un repertori d’exercicis en què destaquen columnes humanes i salts mortals inversemblants que ells fan possibles, han estat coronats amb l’Elefant d’Or, el guardó més destacat del Festival Internacional del Circ de Girona, que ahir va tancar l’edició del 2021. Un esdeveniment que ha destacat pel fet de ser l’últim del seu gènere a celebrar-se al món abans de la pandèmia i el primer a celebrar-se després del parèntesi causat per la Covid-19.

Durant la Gala d’Or, que va tenir lloc ahir al vespre, es va fer entrega dels premis concedits pels membres del jurat, que van atorgar l’Elefant de Plata a dos duos, l’Ebenezer (mà a mà), de Cuba, i Stauberti (perxa), de la República Txeca. El còmic portuguès César Dias, les teles aèries a càrrec del duo italioespanyol Golden Dream i el contorsionista rus Aleksandr Batuev van merèixer el tercer premi. I entre els favorits, el duo Vitalys (mà a mà), del Perú, va rebre el premi del públic.

Com altres festivals d’aquestes característiques, l’Elefant d’Or de Girona també atorga un munt de premis especials: premi Club du Cirque de França al duo Vitalys, del Perú; premi Circusland a Xernov Creation (Rússia); premi Musée du Cirque Alain Frère a la Troupe Danguir & Jessé Brandao (doble roda de la mort), del Marroc i el Brasil; premi Brazil Jack Circus de Suècia a Joan Mompart i Genís Matabosch; premi Music Hall Royal Palace de França al duo Ebeneezer; premi Circ Històric Rosa Raluy a The Time Machine by Jimmy Saylon (grans il·lusions), d’Itàlia, Letònia i Ucraïna; premi Starlight Productions a César Dias; premi Varieté Palazzo de Manheim al duo Jasters (llançament de ganivets), d’Itàlia, i premi Grandezza Entertainment a Valentin Xetverkin (equilibris), de Rússia.

Un balanç molt positiu

Genís Matabosch, abans de presentar a pista l’última funció d’aquesta edició, en va fer balanç, amb una valoració molt positiva. En primer lloc, en clau organitzativa, va destacar que s’han pogut presentar els 49 artistes de 15 països amb les seves 18 atraccions “malgrat la complexitat” dels viatges de l’estranger, afegint-hi les proves d’antígens o PCR segons la destinació. “No hi ha hagut cap contagi entre artistes i personal en el transcurs de l’esdeveniment, en què han participat més de cent persones entre artistes, tècnics i personal administratiu”, va subratllar. En clau artística, va recordar que excepcionalment el festival va convidar atraccions premiades en altres festivals de circ de l’estranger, els mateixos que no van poder celebrar la seva darrera edició per culpa de la pandèmia. I en clau de notorietat i de visibilitat internacional, “pel fet d’haver estat la primera gran cita relacionada amb les arts circenses al món després de la pandèmia”.

Aquesta edició, que han vist 10.345 espectadors, s’ha celebrat excepcionalment al pavelló municipal d’esports Girona-Fontajau, que s’ha transformat en circ tal com ho fa per les dates de Nadal, confiant que l’any que ve es pugui tornar a muntar la gran carpa de circ a l’esplanada de la Devesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol