Llibres

Liberisliber: desacord de xifres i lletres

L’anunci de la desaparició de la fira d’editors independents Liberisliber de Besalú, dimarts amb un contundent comunicat contra la política cultural del país, va provocar ahir la reacció d’institucions que han donat suport a la fira. La Diputació de Girona va al·legar que, dels 3.450 euros de la subvenció atorgada el 2020 a l’Ajuntament de Besalú per a la fira, s’havia passat als 15.000 euros aprovats en el ple del març passat

El Departament de Cultura va informar que Liberisliber ha rebut diners per tres canals: de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) com a fira; de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) per la seva programació d’activitats, i també a través d’ajuts indirectes: els diners lliurats a les biblioteques públiques per comprar llibres en fires. Aquestes aportacions han anat variant: des del 2017, quan van tocar sostre –21.600 euros de l’ICEC, 23.365 euros de l’OSIC i 8.613 euros de les biblioteques–, fins l’any passat, quan l’aportació de l’ICEC va ser de 15.439 euros i els diners per a les biblioteques van ascendir a 16.375 euros, perquè s’hi va sumar la dotació de la fira Girocòmic, que es va suspendre. En canvi, l’ajut de l’OSIC, de 12.500 euros, no es va fer efectiu per “no justificació”. Els procediments de les convocatòries públiques d’ajuts són un dels punts de discrepància entre la direcció de Liberisliber i les institucions. Per Miquel-Àngel Codes, director de la fira, “no es tracta només de xifres, sinó de tot el que pateixes quan a l’agost no saps quins diners tindràs per organitzar una fira a l’octubre”. Codes denuncia la falta de previsió: “Necessitàvem un conveni que ens assegurés una estabilitat mínima a mitjà termini, fins i tot amb les mateixes xifres.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda