Arts escèniques

‘La tempesta’ de Shakespeare arriba a Figueres i Lloret

La companyia barcelonina Parking Shakespeare portarà demà i dissabte el seu nou espectacle als dos teatres

La tempesta, la darrera obra que va escriure William Shakespeare, datada el 1612, arriba aquest cap de setmana a les comarques gironines, en la versió adaptada, traduïda i dirigida per Marc Rosich per a la companyia barcelonina Parking Shakespeare . Demà, divendres, es podrà veure al Teatre Municipal El Jardí de Figueres (20 h, 12 i 15 euros) i dissabte al Teatre de Lloret de Mar (20 h, 15 euros), coincidint amb el Dia Mundial del Teatre.

La tempesta, coproduïda amb la Xarxa Transversal, es va estrenar el 27 de febrer a Manresa i ha passat també per Mataró, Tortosa, Reus, Vilanova i la Geltrú, Olot i Lleida. Aquest cap de setmana es tanca la gira de primavera, concretament diumenge al Prat de Llobregat.

Aquesta és la tercera vegada que Marc Rosich dirigeix Parking Shakespeare, després de la comèdia Les alegres casades de Windsor (2016) i el drama Woyzeck (2018). “Aquest nou pas és, per al director, com una barreja d’aquests dos projectes anteriors, perquè podríem arribar a considerar que a La tempesta s’agermanen la densitat filosòfica i dramàtica d’una amb els elements de la comèdia més popular de l’altra”, s’explica al text introductori de l’obra, interpretada per tots els intèrprets de Parking Shakespeare. “La idea de muntatge vol mantenir tota la companyia contínuament en escena, creant amb els cossos dels mateixos actors la tempesta que obre la peça, i després, l’illa fabulosa on les víctimes del naufragi van a parar i en la qual es busquen les unes a les altres, ara de platja en platja, ara endinsant-se en la malesa selvàtica, fins a l’aparent final feliç.” Rosich reconeix que li ha fet un gran “sacseig” a l’obra de Shakespeare, però mantenint les seves peces “més màgiques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda