Música

Tona Gafarot presenta dijous a La Planeta el disc ‘El foc, el caliu i la cendra’

La cantant i compositora llambillenca, també component de Les Anxovetes, publica el seu segon disc, produït per Emili Bosch Molina (Medusa Vox, b1n0)

Han passat set anys des que va publicar el seu primer disc, Alba sísmica, que ara veu com una etapa superada. Des de llavors, la cantant i compositora llambillenca Tona Gafarot no ha estat quieta, sobretot perquè com a component de Les Anxovetes, un dels pocs grups d’havaneres amb veus femenines, no li falta feina. Però ara reprèn en paral·lel la seva carrera en solitari amb un segon disc titulat El foc, el caliu i la cendra, que va publicar l’1 de gener passat. Ho va fer just aquell dia tan simbòlic per marcar “l’inici d’un canvi d’etapa, perquè ja n’estava tipa, del 2020”. Tona Gafarot presentarà aquest nou disc en un concert que tindrà lloc dijous vinent, 4 de març, a la sala La Planeta de Girona (20 h, 10 euros), en el marc del Festival Neu! Hi estarà acompanyada per la banda que també ha gravat el disc: Emili Bosch, guitarres, teclats i sintetitzadors; Jordi Bosch, baix; Toni Molina, bateria, i Adrià Bravo, teclats.

El foc, el caliu i la cendra ha estat produït pel bisbalenc Emili Bosch Molina, component com seu germà Jordi i Adrià Bravo del grup Medusa Box, i també membre del duet de pop electrònic b1n0. Emili Bosch ha vestit amb sonoritats insospitades les cançons que Gafarot li va passar despullades, només interpretades amb veu i guitarra. “L’Emili em va fer sortir totalment de la meva zona de confort. Però la gent canvia i ara sento aquest disc tan meu com el primer, o més”, diu ella. Hi havia prou confiança amb el productor: Toni Molina, la parella de la cantant, és l’oncle de l’Emili i en Jordi, a més d’haver estat bateria de desenes de bandes. El disc es va enregistrar entre el Soundclub de Lluís Costa a Salt i els Cardamomo Studios dels germans Bosch a la Bisbal, en un procés que va començar l’agost del 2019, sense pressa. “Això ho faig per amor a l’art i perquè em surt de dintre, si no fos així ja no ho faria.” Les sis cançons del disc es reparteixen equitativament entre els tres conceptes que el titulen: les dues més punyents i crítiques (Joc en viu, Ni a Ebay) que l’obren són el foc; després hi ha dues més tranquil·les i tendres, Plomalls de llumeneta i Adela –la primera composta quan va ser pregonera a Llambilles, la segona, guanyadora a Salitja–, que són el caliu, i per acabar dos temes més intimistes i foscos, Ombres dins el bosc i La nòria: la cendra. El foc de la franja vertical groga, el caliu de la vermella en horitzontal i la cendra, grisa a sota seu, a la coberta que ha dissenyat i signa amb el nom que apareix al seu DNI, Marta Serra. Gafarot és el segon cognom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona