Música

Cala Vento: no hi ha límits

El duet empordanès grava amb Amaral un maxi produït per Youth (Killing Joke)

“L’Aleix estava escoltant Amaral al cotxe i em va trucar per dir-me que la veu de l’Eva quedaria increïble en un tema que estàvem preparant, perquè hi havia una part de la cançó que requeria un registre de veu molt alt, al qual nosaltres no arribàvem”, explica Joan Delgado, bateria i veu del duet empordanès Cala Vento , que acaba de publicar el single Teletecho y El Acecho ( Montgrí ) –en format físic, un maxi de vinil a 45 RPM– amb les dues cançons que formen aquest singular binomi i sumen uns deu minuts de música. La primera, Teletecho, està gravada amb el cèlebre duet saragossà Amaral, al qual van trucar per proposar-li la col·laboració, contactant-hi a través d’amics comuns: “De seguida ens van dir que sí. Són dues persones obertes que estimen molt la música”, explica Delgado sobres les facilitats que un grup d’èxit a gran escala com Amaral va posar a Cala Vento, una banda de gran prestigi en l’escena alternativa espanyola, però que no es mou en la mateixa òrbita que els saragossans. “Nosaltres tampoc no ens volem posar límits de cap tipus. No vam contactar amb Amaral per accedir a un públic més ampli, però si el disc té aquest efecte tampoc no el menyspreem.” Les dues cançons sonen 100% a Cala Vento, amb la mescla ben equilibrada d’intensitat i melodia.

I no acaben aquí les sorpreses: després d’haver treballat amb Eric Fuentes i Santi Garcia en la producció dels seus discos anteriors, en aquest cas Cala Vento van tenir l’oportunitat de gravar amb el prestigiós productor britànic Martin Glover, conegut com a Youth, al capdavant de Killing Joke, que ha estat soci de Paul McCartney en el projecte Fireman i ha produït bandes com ara The Verve, Primal Scream, U2 i The Jesus & Mary Chain. “Coneixíem el noi que li fa d’enginyer de so al seu estudi d’Albuñuelas (Granada) i ens va dir que li agradava el grup i que estava disposat a fer-ho. A més, el confinament li havia provat bé, estava relaxat i no tenia gaire feina”. El vídeo de Teletecho ha estat filmat per Joan Bosch, amb Lucas Hope com a director de fotografia.

Cala Vento va oferir divendres a l’Inverfest de Madrid el seu primer concert de l’any, després d’un 2020 força àrid. El 4 de juny estrenaran a l’ Auditori de Girona un nou projecte, La Comunidad, que consisteix a treballar a cada ciutat amb diferents formacions locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona