Música

Poesia còmplice

Maria del Mar Bonet i Borja Penalba obren diumenge al Barnasants la gira del seu nou disc en directe

Maria del Mar Bonet i Borja Penalba es van trobar per “atzar” en un recital a Sueca el 2013. En aquests set anys, la cantautora mallorquina i el guitarrista i cantant valencià han ofert uns dos-cents concerts, i ara finalment publiquen el seu primer disc en comú, titulat simplement Maria del Mar Bonet i Borja Penalba (Blau), gravat en directe durant una sèrie de recitals celebrats entre el setembre i l’octubre passat al Teatre Micalet de València. El disc, editat en un acurat format de llibre-CD, es presentarà amb una gira organitzada pel festival Barnasants que començarà diumenge al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat, tornarà al Micalet el 20 i el 21 de març –el concert previst a Palma el 8 de febrer ha passat al juliol– i a l’abril visitarà Balaguer, Lleida i Castelldefels. També actuaran l’1 de maig a Torroella de Montgrí.

“Teníem molt clar que aquest disc s’havia de fer en directe, perquè la gràcia de la nostra simbiosi és el directe, i un disc com aquest és el més a prop que podem estar de la màgia i el caliu d’un concert”, explicava ahir Borja Penalba sobre aquest disc, que inclou tretze cançons, seleccionades entre les seixanta o setanta que, aproximadament, han reunit durant aquests set anys de “gran complicitat” artística, propiciada sobretot per la passió que tots dos comparteixen per la poesia i per “una altra manera de dir la poesia”, com va dir Bonet. “Al Micalet, jo hi havia cantat als anys setanta, sola amb la guitarra. I el fet de tornar-hi ara amb en Borja per cantar poetes valencians ha estat una dedicatòria meva molt íntima al País Valencià i a la ciutat de València”, hi va afegir la cantant, que en aquells concerts també va estar acompanyada pel percussionista Antonio Sánchez.

A l disc , hi ha adaptacions de poemes de Vicent Andrés Estellés o Marc Granell i una versió d’Homenatge a Teresa, d’Ovidi Montllor, però també Nova cançó de l’amor perdut, de Joan Ramon Bonet, germà de la cantant i un dels fundadors dels Setze Jutges, que canta tot sol Penalba, o Jo d’aquesta cançó en dic Ripoll, que adapta un poema inèdit de Pere Quart dedicat a Maria del Mar Bonet . En aquests temps difícils, Bonet i Penalba no es rendeixen –“Sense risc no som res, els artistes”, diu ella– i continuen cantant davant d’un públic amb mascaretes que no pot contenir les emocions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona