Còmic

Mor l’humorista gràfic i guionista Tom Roca als 67 anys

Fou un dels fundadors d'‘El jueves’ i va col·laborar amb revistes com ’Por favor’ i ’El Papus’, i diaris com ’El Periódico de Catalunya’

També fou productor i guionista televisiu

L’humorista gràfic, guionista i productor de programes de televisió, Antoni Roca Palacios, conegut com Tom i Toni, ha mort aquest dilluns a l’edat de 67 anys, ha anunciat la revista El jueves, de la qual va ser un dels fundadors, juntament amb Romeu i José Luis Martín.

Nascut al barri de Sants de Barcelona el 1953, la seva afició pel còmic es remunta a la seva infància i als 14 anys ja treballava com a ajudant del dibuixant Raf. Posteriorment, va viatjar per Europa i va recalar a Londres i París, on va quedar influenciat per revistes com ‘Hara-Kiri’ i ‘Hara-Kiri Hebdo’.

Durant la seva trajectòria com a ninotaire va col·laborar amb nombroses revistes, humorístiques i d’altres tipus, i diairs. A més d’El Jueves, va publicar els seus dibuixos a revistes adreçades a públic adult com Mata Ratos –que va dirigir-, Por Favor, Muchas Gracias!, El Papus, Barrabás, Muy Interesante, Playboy, Interviú, Clímax; a revistes infantils com Oriflama, Patufet, Pulgarcito, TBO, i a diaris com El Periódico de Catalunya, entre altres.

Com a humorista gràfic ha publicat àlbums com ¡Somos bestias, no máquinas! (Estrip, Barcelona, 1991), Mi puta vida (Astiberri, 2015) –una autobiografia personal i professional-  o ǃApaga y vámonos! (Diminuta, Barcelona, 2019).

Com a productor i guionista televisiu va treballar en diverses produccions de TV3, TVE, Cuatro, Tele 5 i Antena 3 amb sèries i programes com Locos por la tele, Historias de la puta mili, Quico el progre, Médico de familia, o Al salir de clase, Señor alcalde, Joc de Mentides o Filiprim.

Roca va ser productor executiu de la pel·lícula documental Balseros, sobre històries d’immigrants cubans als Estats Units, que va ser nominada a l’Oscar de Hollywood al Millor Documental del 2003.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona