Cinema

Cinema

El festival L’Alternativa premia ‘Um filme de verão’

‘La Fin des rois’, ‘La Mami’ i ‘El año del descubrimiento’ també són guardonats pel certamen de cinema independent de Barcelona

La 27a edició, que es clausura demà, s’ha celebrat en línia i ha presentat 116 films

El llargmetratge brasiler Um filme de verão, de Jo Serfaty; el curtmetratge francès La fin des rois, de Rémi Brachet; la coproducció hispano-mexicana La Mami, de Laura Herrero Garvín, i El año del descubrimiento, film espanyol de Luis López Carrasco, han rebut els principals premis de la 27a edició de L’Alternativa 2020 - Festival de Cinema Independent de Barcelona. El certamen ha pogut finalment projectar avui el film de clausura, Epicentro, als cinemes Maldà, però la 27a edició, que s’allarga fins demà, s’ha hagut de celebrar en línia a causa de la pandèmia.

El premi Llargmetratge Internacional de L’Alternativa, dotat amb 4.000 euros, ha estat atorgat a Um filme de verão perquè “se serveix d’una forma que convoca i comunica amb aquells de qui parla; és oberta, lluminosa, apunta potencial i futur, i té la capacitat d’incorporar aquests elements juntament amb una certa dosi de curiositat, en la seva manera de construir-se”. El jurat també ha concedit una menció especial a A shape of things to come, de Lisa Marie Malloy i J. P. Sniadecki (Estats Units).

El premi al Curtmetratge Internacional, dotat amb 2.000 euros, ha estat per La Fin des rois “pel valor artístic i social d’una pel·lícula que ofereix un retrat multidimensional de la banlieue parisenca”. El jurat també ha atorgat mencions especials a A sad se spušta vece (Then comes the evening), de Maja Novakovic (Sèrbia, Bòsnia i Hercegovina), i al film titulat amb els símbols ( ( ( ( ( /* ) ) ) ) ), de Saúl Kak i Charles Fairbanks (Mèxic).

El premi Film Nacional de l’Alternativa, dotat amb 2.000 euros i atorgat per un jurat designat per l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC), ha recaigut en La Mami, de Laura Herrero Garvín (Espanya, Mèxic), pel “retrat social que mostra, la profunditat psicològica dels seus personatges i la forma amb què planteja la hibridació entre la ficció i el documental”. El premi Don Quixot de Llargmetratge Internacional, que es dona en col·laboració amb la Federació Internacional de Cineclubs (FICC), ha estat per a El año del descubrimiento, de Luis López Carrasco (Espanya, Suïssa), un film que “explora el passat a través del present i viceversa, i que fa servir les paraules dels mateixos protagonistes per mirar d’entendre on i quan es va originar la precarietat amb què viuen bona part dels espanyols”. El jurat també ha concedit una menció especial a A Febre, de Maya Da-Rin (Brasil, França, Alemanya).

En format en línia, obligat per les circumstàncies, i ampliant la seva durada a dues setmanes, el festival ha programat 116 pel·lícules i múltiples activitats cinematogràfiques. L’Alternativa també ha dinamitzat la programació al seu canal de YouTube amb trobades en directe amb 28 cineastes, 18 entrevistes a directors per contextualitzar les seves obres i activitats gratuïtes i en obert per a escoles, instituts i professionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona