cultura

La «Revista del Baix Empordà» dedica l'últim número als pirates i Colom

La Revista del Baix Empordà dedica el seu darrer número, el 29, als pirates, però també al navegant Cristòfor Colom. L'especial sobre pirates inclou diversos articles de Jordi Frigola i Maria Teresa Solé, Gabriel Martín, Pere Trijueque, Jaume Noguer, Miquel Martín (que en fa dos), Paulí Martí, Miquel Roger i Rafael Algarra. Es complementa amb tres articles més relacionats amb el cèlebre navegant Cristòfor Colom. Aquests articles són d'Evarist Puig i Eva Sans, i del Cercle Català d'Història.

La publicació també recorda la restauració de les pintures de Sant Miquel de Cruïlles, el drac de la Bisbal, el Museu del Suro de Palafrugell, l'antiga estació Loran de l'Estartit i el massís de les Gavarres, especialment amb un article sobre les destrosses de la nevada del 8 de març passat. Tampoc no s'oblida dels robatoris a parròquies, ni del centenari del músic de jazz Artie Shaw, ni dels animals de companyia. Pel que fa a personatges, s'hi homenatja el mestre Josep Maria Tarrenchs, i es continua amb el record de les famílies de calers de Palamós, amb els Brull-Aixarch.

Aquest número de la revista, que edita Gerard Xarles i coordina Lluís Molinas, serà presentada oficialment dissabte, a dos quarts de nou del vespre a la casa de cultura Ca la Pruna de Pals. La presentació anirà a càrrec del llicenciat en belles arts i escriptor Gabriel Martín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia