cultura

El monestir de Poblet, «únic al món», obre les portes de la nova hostatgeria

La construcció del recinte s'ha allargat més de cinc anys i ha suposat una inversió global de 7,6 milions d'euros

Les obres de construcció de la nova hostatgeria del monestir de Santa Maria de Poblet han aconseguit, per fi, superar tots els entrebancs i ara com ara aquest espai ja està preparat per allotjar els primers usuaris, que arribaran la setmana que ve. Ho va confirmar el president de la Generalitat, José Montilla, que ahir va ser a l'acte d'inauguració juntament amb la ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor. Tots dos es van passejar per aquestes instal·lacions flanquejats per un ampli seguici representatiu de la comunitat cistercenca, amb el pare abat del monestir de Poblet, Josep Alegre, al capdavant, a més de representants polítics i civils del territori.

Amb l'obertura definitiva de l'hostatgeria es tanca un llarg termini en què els treballs de construcció i adequació han quedat encallats més de cinc anys. El pare abat va destacar la rellevància del cenobi cistercenc, «únic en el món» per l'arquitectura, com a palau i tomba de reis, per la comunitat monàstica i el paratge natural, i per això defensava l'«encert» de l'obra tant pel que suposarà per al monestir com per a Catalunya.

L'equipament, que es va començar a construir l'any 2002, és annex a l'ermita de Santa Caterina (datada del s.XII) i s'ha construït a l'antiga bosseria –edifici destinat a tasques administratives–, del qual se n'ha conservat la façana, i les dependències interiors són completament noves. El president de la Generalitat, José Montilla, es va referir a l'obra com un «equipament de primer nivell» durant la construcció del qual s'ha tingut «sensibilitat» per adequar-lo a l'entorn. L'hostatgeria té 42 habitacions dobles i tres suites i disposa d'una sala multifuncional a la planta baixa amb capacitat per a un centenar de persones, un menjador, una cuina i diverses terrasses a l'exterior, amb vistes al monestir mateix i a tota la comarca. Alegre va voler destacar que una hostatgeria «no és cap hotel» i que «no serveix per guanyar diners» sinó que és un espai per «respirar valors» com són el silenci, l'acollida, el descans, dels quals «la societat està urgentment necessitada».

La construcció de l'hostatgeria ha costat 7,6 milions d'euros –amb una inversió inicial de 6,6 milions per a l'edifici i un altre d'addicional per a la millora de l'entorn– finançats pel Ministeri d'Habitatge, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. Va ser precisament la ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor, que va destacar l'«esforç inversor» per construir aquest edifici, que ha estat fet amb pedra de la Floresta, característica d'aquest entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]

Lankum, d’una casa ocupada de Badalona al Primavera Sound

BARCELONA
MÚSIC

L’encanteri ‘pop’ de Lana del Rey triomfa al Primavera Sound

BARCELONA
COMUNICACIÓ

El lleidatà Lluís s’imposa per sorpresa en la final del concurs ‘Eufòria’

BARCELONA
Ester Boquera Diago
Directora de ‘Les publicacions de la Generalitat de Catalunya, 1931-1939

“La Generalitat republicana va editar quasi 90 títols a l’any”

Banyoles
art / música

Més de 40 artistes de diferents disciplines, al Wart Project 24

sant jordi desvalls
música

Joanjo Bosk reprèn la línia poètica amb ‘Cançó de repòs’, de Leveroni

figueres
Cultura

Margot Benacerraf, figura històrica del cinema veneçolà

música

El grup tarragoní Stromboli Jazz Band, en un festival de ‘dixieland’ a Portugal

tarragona
Cultura

La Patum Infantil omple de balls i salts la plaça de Sant Pere

Berga