Arts escèniques

Bach, a contrapel

Mal Pelo presenta ‘Inventions’, una nova estació en la seva recerca a l’entorn del músic barroc, al Grec

Mal Pelo va iniciar el viatge sobre la música del contrapunt de Bach amb el solo homònim de María Muñoz, el 2004. El contrapunt és la disciplina musical que regula la combinació de línies musicals simultànies. La companyia de dansa Mal Pelo ja va tornar-hi amb On Goldberg Variations/ variations , al TNC l’any passat. La darrera estació de la trilogia s’interpretarà al Mercat de les Flors: Serà Highlands com a colofó d’una constel·lació d’accions que reivindica el treball dels coreògrafs María Muñoz i Pep Ramis i que recuperarà els dos treballs anteriors. Ara, dins del Grec , es podrà veure Inventions, del dissabte al dilluns al Museu Marítim. L’edifici de Les Drassanes és gòtic però la immensa sala on es mouran els vuit músics i sis ballarins (Leo Castro, Enric Fàbregas, María Muñoz, Federica Porello, Pep Ramis, Zoltán Vakulya) ja correspon al barroc, un lloc on queda garantida l’acústica per disfrutar de les evolucions, entre quartet de corda, quartet vocal i moviment. Les combinacions musicals del contrapunt es fusionen amb els cossos, a contrapel.

Com moltes de les produccions del Grec, no ha estat fàcil assumir el repte de l’estrena perquè la pandèmia ha escurçat molt el període d’assaig. Només han pogut treballar junts els últims quinze dies. Tot i així, Eduard Teixidor, membre de l’equip de Mal Pelo, se sent tranquil del resultat perquè els cossos ja tenien molta memòria dels moviments i els tres mesos d’aturada obligada han permès decidir i indagar cada peça. I a l’hora de conjuntar decisions ha estat molt més àgil de l’habitual.

La composició barroca de Johann Sebastian Bach es desplegarà per a 150 persones diàries entre les columnes, amb peces com L’art de la fuga, i Partita n. 2entre altres composicions. Està previst que Inventions, es programi posteriorment a Sant Pere de Galligants, de Girona, dins del Festival Temporada Alta. Teixidor adverteix que aquesta coreografia està concebuda per representar-se en espais no convencionals, per trobar una nova relació amb el públic. El repte d’aquesta producció és indagar com els espais influeixen en les percepcions de les persones. Fanny Thollot potenciarà un espai sonor que complementi la puresa de les veus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona