Patrimoni

Patrimoni

El Museu de Llívia passa a l’acció

La direcció enceta una nova etapa de recerca per aprofundir en la cultura local

Ha inaugurat una exposició de nous objectes d’Esteva

La direcció del Museu de Llívia vol ser aquest equipament passi de ser expositiu a ser un ens de recerca i aprofundiment de la cultura local. Per això, ara, ha endegat un nou programa de recerca, dedicat a revisar i aprofundir el coneixement de la farmàcia llivienca i, a més, vol aprofundir en el paper de les dones en la cultura del municipi i de la comarca de la Cerdanya en general. El punt de partida el marca l’exposició Esteva, els nous objectes de la farmàcia de Llívia,que vol mostrar els objectes restaurats pel museu enguany, les caixes policromades de farmàcia, donades per la família Esteva el 20 de setembre de 2018, i també dues teles publicitàries de farmàcia d’estil modernista.

El museu també aprofita per fer un estat de la qüestió sobre la recerca que s’ha fet sobre la farmàcia fins a l’actualitat, i a la vegada, mostra les accions que realitza el museu per conservar i per donar valor a aquesta col·lecció. Així, en aquesta mostra, es veuran objectes que per qüestions d’espai o de conservació no es poden veure habitualment a les sales del museu.

En el marc de la presentació de l’exposició, Mireia Puente, d’Artxtu, ha pronunciat la conferència La Dona en l’art, d’objecte a subjecte, que ha abordat la visió de l’art des d’una perspectiva de gènere dins de l’història de l’art, i ho exemplificarem amb el cas de les figures femenines de les caixes policromades. A més, s’ha projectat l’audiovisual D’Esteva a Biel, a Llívia, dues farmàcies.

La farmàcia de Llívia està documentada des de l’any 1594 i es considera una de les més antigues d’Europa. A principis del segle XVII se’n va fer càrrec la família Esteva, saga que durant set generacions la va mantenir oberta, fins que l’any 1926 l’últim farmacèutic la va tancar. L’any 1965 la Diputació la va adquirir amb el compromís que es quedés a Llívia. El museu també té una col·lecció de material arqueològic que repassa la història de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona