Música

El Sona9 defineix els dotze semifinalistes de la XIX edició del concurs

Set dels seleccionats han estat escollits per un jurat professional i cinc més per votació popular

El concurs Sona9 ja ha definit els dotze semifinalistes que actuaran a partir d’aquest dijous en diversos festivals del territori català. Set d’aquests, Entelèquia (Premià de Mar), Fok (Girona), Joe Pask (Alcoi), Joina (Figueres), Mabel Flores (Terrassa), Maria Jaume Martorell (Lloret de Vistalegre) i Urpa (Barcelona), han estat seleccionats per un jurat integrat per membres d’iCat, TV3, Enderrock i les Cases de la Música. Els cinc restants, Amulet (Santa Maria del Camí), Grup de Reforç (Vilassar de Mar), Keita Elm (Girona), L’Últim Europeu (Catadau) i Relat (Tortellà), han estat escollits per votació popular. El concurs continuarà a partir d’aquest dijous amb l’actuació en festivals com l’Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, les Festes de Santa Tecla a Tarragona i el BAM Festival de les Festes de la Mercè a Barcelona.

El concurs, que està adreçat a l’escena emergent, valora especialment els artistes que encara no tenen una trajectòria o vinculació professional amb el món de la música. És per això que repartirà més de més de 45.000 euros, entre guanyadors i finalistes, en premis per a la gravació, producció i promoció de les cançons, a més d’una gira de concerts arreu de Catalunya.

En els concerts semifinals, els artistes seleccionats hauran de presentar el seu repertori en directe i realitzar dues de les proves del Sona9: versionar o adaptar al català una cançó d’un altre artista i musicar un poema d’un autor proposat per l’organització. En la fase final del concurs, el jurat escollirà els cinc artistes que faran un concert acústic als estudis d’iCat i gravaran un tema a Bucbonera Studios. Després d’això, tres dels grups disputaran la final a la sala Luz de Gas de Barcelona, el 20 de novembre.

A més, la nova edició del Sona9 incorpora novetats per ampliar la formació i l’assessorament dirigit als artistes participants, amb sessions formatives i de projecció al panorama musical. Algunes d’aquestes propostes són un taller de producció i assessorament per als directes o una sessió formativa a la seu de la SGAE. A més, la productora discogràfica Cupula Music oferirà als grups participants un servei gratuït de distribució digital a Spotify, Deezer i iTunes.

El concurs està organitzat pel Grup Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat, TV3 i els Departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de les Cases de la Música i la Fundació SGAE, i el patrocini d’Estrella Damm.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona