Art

Llegint el paisatge

El Centre Arbar de la Vall de Santa Creu ha presentat una programació estival formada per accions artístiques, una exposició, un concert i una conferència

Els artistes Roc Parés, Noel Tatú i Mar Serinyà van presentar els seus treballs dissabte passat

El Centre d’Art i Cultura Arbar (Associació per a la Recerca Biocultural i Artística de Rodes) és una iniciativa associativa sense ànim de lucre fundada el 2012 amb seu a la Vall de Santa Creu que té com a objectiu repensar possibles formes d’interacció entre paisatge, art i participació social a partir de propostes que manipulin el mínim la natura i que posin l’èmfasi en l’aspecte essencial i simbòlic de la Vall de Santa Creu. Aquest dissabte passat, Arbar va inaugurar el cicle AA Iteracions Relatòries-Ecoestètica Rural amb els artistes Roc Parés, Mar Serinyà i Noel Tatú.

Els projectes que formen el cicle –A redós de Roc Parés, Dins i fora de la línia per deixar-se ser de Mar Serinyà i Von Frisch de Noel Tatú– consten de tres fases: una primera fase s’ha desenvolupat durant un llarg període de temps (en alguns casos ha suposat més de 10 mesos de treball i conceptualització) i ha finalitzat el juny del 2019; la segona, que va continuar dissabte passat, i una tercera fase que tindrà lloc el 24 d’agost, quan es realitzaran les accions al Centre Arbar i a la Vinya del Clumet, a tocar. El cicle convida a llegir el paisatge com un text, on la iteració o repetició de les accions efímeres esdevindran la grafia d’un conjunt de gestos ecoestètics, que a poc a poc s’esborraran del paisatge rural, però que acumularan la seva energia en el temps. L’exposició de les intervencions es podrà visitar al Centre Arbar fins al 15 de setembre.

Més que accions

A més de les accions artístiques, Arbar va presentar la programació que tindrà lloc aquest estiu, que està formada per dos cicles d’accions artístiques, una exposició, un concert d’acció sonora del Duo Poesia Acció, una conferència amb motiu de la celebració de l’any Sant de Sant Pere de Rodes i un espai de documentació dels set anys d’activitats d’Arbar. Les accions es realitzaran el 10 d’agost (Cicle Cants tràgics a la vinya, amb Nika López i Núria Suskera –Piròmana d’Argos) i el 24 d’agost (continuació del Cicle Iteracions Relatòries-Ecoestètica Rural).

També, entre altres activitats, destaca el concert que oferiran el Grup Fonètic Duo (format per Bartolomé Ferrando i Laura Tejera) el dissabte 10 d’agost (20 h). Finalment, la conferència commemorativa de l’any Sant de Sant Pere de Rodes marcarà el final de la temporada el 14 de setembre (19 h). Es titula La portada de Sant Pere de Rodes i el 75è aniversari del bateig del Mestre de Cabestany i serà a càrrec de Laura Bartolomé Roviras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda